«Γευστικό ταξίδι με μεσογειακά τυριά» – Πρόγραμμα LACTIMED “Ανταλλαγές εμπειριών και ROAD-SHOW”

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος LACTIMEDENPIMED, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν την δράση «Ανταλλαγές εμπειριών των παραγωγών και παρουσιάσεις των μεσογειακών τυριών σε πόλεις της Ελλάδος- RoadShow».

Το πρόγραμμα LACTIMEDστοχεύει στην δημιουργία και ενθάρρυνση αγροτικών clusters για καινοτόμα και τυπικά γαλακτοκομικά προϊόντα της Μεσογείου (www.lactimed.eu).

20 τυροκόμοι και παραγωγοί από περιοχές μεσογειακών χωρών (Αίγυπτος, Λίβανος, Τυνησία, Ιταλία και Ελλάδα-Θεσσαλία) θα παρουσιάσουν τα τυριά τους σε κινητό περίπτερο σε τρεις πόλεις της Ελλάδος (Λάρισα, Κέρκυρα, Αθήνα), θα επιτρέψουν στο ελληνικό κοινό να γευτεί τα τυριά αυτά και θα επισκεφτούν Ελληνικά τυροκομεία στην Θεσσαλία, τα Γιάννενα και την Αμφιλοχία.

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 (09.00- 13.00) η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Λάρισα (πλατεία Ταχυδρομείου).

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 (09.00-13.00) θα γίνει έκθεση των τυριών στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας (εμπρός από την είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου),  ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας (6-8 μμ) θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος και οργάνωση Εργαστηρίου γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Λέσχη Αρχιμαγείρων της Κέρκυρας, στο ξενοδoχείο AQUISMONREPOS στην Γαρίτσα.

Τέλος την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 (09.00-13.00) η έκθεση θα λάβει χώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα.

Στις συναντήσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία οι ενδιαφερόμενες  επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια, έμποροι κ.ά) να έλθουν σε επαφή με τους τυροκόμους των μεσογειακών αυτών περιοχών και να εξεταστούν δυνατότητες εμπορικών ή άλλων συνεργασιών.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στους: κ. Γιώργο Ασωνίτη ή κα Ράνια Θεοδοσοπούλου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στο τηλέφωνο 210 3387104. 

Το παρόν έγγραφο έχει εκδοθεί με τη χρηματική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Μεσογειακής Λεκάνης ENPIMed. Το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου είναι αποκλειστικά ευθύνη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί ότι αντικατοπτρίζει τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των δομών διαχείρισης του Προγράμματος.

Το σχέδιο LACTIMED εφαρμόζεται στο πλαίσιο του προγράμματος ENPICBCMediterraneanSeaBasin και χρηματοδοτείται, για το συνολικό ποσό των 4,35 εκατομμυρίων ευρώ*, από την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμέσου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Γειτονίας και Εταιρικής Σχέσης. Το πρόγραμμα ENPICBCMED στοχεύει στην ενθάρρυνση των συνεργασιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών –μελών της Μεσογείου.

* Το παραπάνω ποσό αφορά το σύνολο των έξι συμμετεχόντων χωρών εταίρων του προγράμματος (Αίγυπτος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λίβανος και Τυνησία) στο πρόγραμμα.