Σε «μήλον της Εριδος» μεταξύ της ΔΕΘ Α.Ε. και του Δήμου Θεσσαλονίκης εξελίσσεται η κυριότητα του μελλοντικού Μητροπολιτικού Πάρκου και σημερινού Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, λίγα μόλις 24ωρα μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο.
Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο ένας εκ των δύο Συλλόγων εργαζομένων στη ΔΕΘ Α.Ε., με την επωνυμία «Ν. Γερμανός» ασκεί αρνητική κριτική στον πρωθυπουργό για την εξαγγελία της χωροθέτησης της νέας ΔΕΘ στη Σίνδο, τονίζοντας ότι «οι Θεσσαλονικείς περίμεναν από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει -από το βήμα της γενικής έκθεσης- συγκεκριμένο σχέδιο για ένα νέο εκθεσιακό κέντρο και όχι να μείνει μόνο στη χωροθέτηση στη Σίνδο, χωρίς κοστολόγηση ή δέσμευση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Περαιτέρω, δε, διερωτώνται ακόμη, «μήπως η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το εκθεσιακό κέντρο, έχει ως μόνο στόχο την αφαίρεση της ιδιοκτησίας της περιοχής από τη ΔΕΘ Α.Ε. και προειδοποιούν ότι όσοι ονειρεύονται ένα πάρκο τύπου «Ελληνικού», αφαιρώντας την ιδιοκτησία από τη ΔΕΘ, «θα αντιμετωπίσουν την ανυποχώρητη αντίδραση των εργαζομένων».
Παράλληλα, καλούν το «νέο πρωθυπουργό» να λάβει την πολιτική απόφαση για τη διεκδίκηση μιας παγκόσμιας έκθεσης EXPO από τη Θεσσαλονίκη, ενώ προσθέτουν ότι πρέπει να ανατεθεί στη ΔΕΘ η διαβούλευση με τους φορείς της πόλης για τη μελέτη και κατασκευή του νέου μητροπολιτικού πάρκου.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, έσπευσε χθες να δηλώσει πως εφόσον διευθετηθεί η παραχώρηση του σημερινού εκθεσιακού χώρου στη κυριότητα του Δήμου, θα προχωρήσει άμεσα σε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προκειμένου η πόλη, σύμφωνα με απόφαση που ήδη έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποκτήσει ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της πόλης.
Β.Β.
Πηγή: www.naftemporiki.gr