ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 12 – 14 Δεκεμβρίου 2009

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΑ

Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Ο Κλάδος της Κλωστοϋφαντουργίας στην Τυνησία – Δυνατότητες Επιχειρηματικής Συνεργασίας» διοργανώθηκε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009, στο ΕΒΕΑ, με τη συνεργασία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Πρεσβείας της Τυνησίας στην Αθήνα. Στην ομιλία του ο κ. Ελευθέριος Κούρταλης, Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών  επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως οι επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Τυνησίας δεν ανταποκρίνονται ούτε στην αμοιβαία επιθυμία για συνεργασία αλλά ούτε και στις δυνατότητες των δύο χωρών, ενώ τα περιθώρια βελτίωσης των διμερών σχέσεων είναι μεγάλα. Το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με την Τυνησία είναι πλεονασματικό, ωστόσο ο όγκος του εμπορίου εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Πρέσβη της Τυνησίας στην Αθήνα κ. Moncef Hajeri και σύντομες παρουσιάσεις από εκπροσώπους Φορέων της Τυνησίας του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και του Οργανισμού Προώθησης Ξένων Επενδύσεων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, κατ' ιδίαν συναντήσεις των επιχειρηματιών των δύο χωρών.

  • Ε.Β.Ε.Α.: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΙΩΝ ΑΠΟ 2-1-2010 ΕΩΣ 31-3-2010

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, που η εξαγωγική τους επωνυμία καταχωρήθηκε ή ανανεώθηκε στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων αυτού,  το έτος  2007, ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απαιτείται η ανανέωση της εγγραφής των εξαγωγικών τους επωνυμιών. Όσες από τις παραπάνω εξαγωγικές επιχειρήσεις επιθυμούν να παραμείνει η επωνυμία τους καταχωρημένη στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων, πρέπει, από 2-1-2010 έως 31-3-2010,  να υποβάλουν στο  Ε.Β.Ε.Α. τα σχετικά έγγραφα. Επισημαίνεται, ότι, όσες επιχειρήσεις δεν προβούν εμπροθέσμως στην ανανέωση της εξαγωγικής τους επωνυμίας  μέχρι  31-3-2010,  θα διαγραφούν από το Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων. Επίσης, θα διαγραφούν από το Μητρώο αυτό και οι επιχειρήσεις εκείνες που δεν  πραγματοποίησαν εξαγωγές κατά την τελευταία τριετία (2007- 2009).  Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 33.82.147 & 33.82.226, καθώς και στην ιστοσελίδα του Ε.Β.Ε.Α., http://www.acci.gr/

  • ΕΝΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Tην έναρξη του κοινωνικού διαλόγου αναμένεται να κηρύξει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σε ειδική εκδήλωση της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής στο Ζάππειο. Αναμένεται να δώσει συγκεκριμένο στίγμα των προθέσεών του για τις αλλαγές στην οικονομία και στο κράτος. Εντωμεταξύ, την Παρασκευή μιλώντας ο κ. Παπανδρέου στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, προανήγγειλε την εφαρμογή «επώδυνων αλλαγών» το συντομότερο δυνατόν ενώ τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται η συγκεκριμενοποίηση των κυβερνητικών μέτρω. Διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι εισοδηματικού χαρακτήρα και θα αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της διαφθοράς, αλλά και μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Πηγή: ΕΒΕΑ