Κ.ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Την ανάγκη αναμόρφωσης του καθεστώτος για τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας επεσήμαναν στο σύνολό τους οι συμμετέχοντες στη δημόσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΕΒΕΑ, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου και του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, του βουλευτή και πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου, της βουλευτού κ. Κ. Μπατζελή, του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου της ΝΔ, κ. Α. Ψυχάρη και του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΣΥ, κ. Δ. Ζαφειριάδη. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην εισηγητική του ομιλία τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται σήμερα οι διάφορες πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας επί της ουσίας πλήττουν το δικαίωμα χιλιάδων πολιτών να κυκλοφορούν, να εργάζονται και να δραστηριοποιούνται στην πόλη, ελεύθερα και με ασφάλεια, ενώ αποτελούν και μια από τις βασικότερες αιτίες που οι επιχειρήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας αργοπεθαίνουν.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Στα 5,86 δισ. ευρώ από 5,78 δισ. ευρώ που ήταν το Δεκέμβριο του 2011 διαμορφώθηκαν τον Ιανουάριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τρίτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, προσδιορίζεται το ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι τις 30 του μήνα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατάλογο με τις υφιστάμενες υποχρεώσεις του Δημοσίου που είχαν συσσωρευτεί μέχρι τις 31-12-2011, προκειμένου από τον Ιούνιο να αρχίσει η αποπληρωμή των χρεών αυτών.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Το υπουργικό Συμβούλιο χθες με Νομοθετική του Πράξη ενέκρινε τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥ
Η ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων θα είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ανέλεγκτων υποθέσεων των επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για υποθέσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 7 εκατ. ευρώ ο έλεγχος θα γίνεται από τις κατά τόπους ΔΟΥ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου. Για τις υποθέσεις επιχειρήσεων με τζίρο από 7-30 εκατ. ευρώ την αρμοδιότητα του ελέγχου θα έχουν τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα. Στο φορολογικό έλεγχο θα υπαχθούν επιχειρήσεις με ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις ή υποθέσεις που έχουν ελεγχθεί και προέκυψαν συμπληρωματικά στοιχεία.
Πηγή: ΕΒΕΑ