Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: Ο ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Φορολογικά κίνητρα και μια γενικότερη πολιτική που θα είναι περισσότερο ελκυστική για τις επιχειρήσεις ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, τονίζοντας ότι ο νέος επενδυτικός νόμος δεν αρκεί από μόνος του για την ανάπτυξη. Όπως επεσήμανε, «Ο νέος αναπτυξιακός νόμος διευρύνει το πεδίο ένταξης σε αυτόν επιχειρήσεων σημαντικών κλάδων και καταργεί γραφειοκρατικές διαδικασίες διευκολύνοντας την υλοποίηση επενδύσεων αλλά απαιτείται περαιτέρω εξειδίκευση και αποσαφήνιση της δυνατότητας από τις επιχειρήσεις να κάνουν χρήση του κινήτρου της φοροαπαλλαγής». Ειδικότερα ο κ. Μίχαλος τονίζει ότι προκειμένου να καταστεί η χώρα τόπος προσέλκυσης επενδύσεων «απαιτείται η υλοποίηση μιας συνολικής πολιτικής, που θα προβλέπει τη μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας των επιχειρήσεων σε ανταγωνιστικά επίπεδα με αυτά των γειτονικών μας χωρών, σταθερό φορολογικό σύστημα, τουλάχιστον για μία δεκαετία, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και ενίσχυση μέσω του τραπεζικού συστήματος της ρευστότητας στην αγορά».
ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ξεκινάει από σήμερα η περίοδος υποβολής προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου και Υπηρεσιών» και θα ολοκληρωθεί στις 25 Απριλίου. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα υλοποιήσουν επενδύσεις προσανατολισμένες στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής.Τα ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων κλιμακώνονται από 40% έως 60%, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια, ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις προβλέπεται δυνατότητα χρηματοδότησης και των λειτουργικών δαπανών (π.χ. ενοίκια, μισθοδοσία κλπ.).
SAFETY EXPO 2012 – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Λίγες ημέρες απομένουν για την 1η Έκθεση Ασφάλειας και Προστασίας και η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή. Περισσότεροι από 70 συμμετέχοντες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο πιο άρτιο εκθεσιακό κέντρο της Ν.Α Ευρώπης. Η Safety Expo 2013 η μεγαλύτερη έκθεση Ασφάλειας και Προστασίας, θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 10 Μαρτίου 2013 στο Metropolitan Expo. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.safetyexpo.gr/
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ: ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, διοργανώνουν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 15:00 στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος Όροφος) ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Δραστηριοποίηση στην αγορά της Κίνας: Εμπόριο και τουρισμός», με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, καθώς και των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα. Πληροφορίες και Δελτία Συμμετοχής έως τις 25/2/2013 στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, τηλ: 210 3382242,210 3382466 ,email: tretzeka@acci.gr, fax 210 3382378.
Πηγή: ΕΒΕΑ