Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ
Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ απέστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, στην οποία επισημαίνει τους κινδύνους που απορρέουν για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, σε περίπτωση που προωθηθούν – αναδρομικά μάλιστα – τροποποιήσεις στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά. Ο κ. Μίχαλος στην επιστολή του τονίζει ότι οι επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στα φωτοβολταϊκά ανησυχούν εντόνως και διαμαρτύρονται για την φημολογούμενη πρόθεση του υπουργείου να τροποποιήσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επενδύσεις, αλλά ταυτόχρονα θα διατηρήσει και το αρνητικό κλίμα και την καχυποψία που διέπει τις σχέσεις κράτους και επιχειρήσεων, σε ότι έχει να κάνει με την φερεγγυότητα της Πολιτείας.
ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΓΡΟΤΙΚΗ: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΧΗΜΑ
Από σήμερα, Δευτέρα, το νέο τραπεζικό σχήμα ΠΕΙΡΑΙΩΣ- ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ θα λειτουργεί κανονικά ως ένα πιστωτικό ίδρυμα. Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, θα λειτουργεί κανονικά με την επωνυμία της, αλλά οι συναλλαγές θα περνούν μέσα από τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Επισημαίνεται ότι σήμερα δεν θα διαπραγματεύεται στο ταμπλό του ΧΑ η μετοχή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Η επωνυμία της τράπεζας θα διατηρηθεί, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες. Όλες οι συναλλαγές των καταθετών και των δανειοληπτών της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ θα γίνονται όπως ακριβώς γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια που ήταν αυτόνομη τράπεζα η ATEBANK.
ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Κατά 2 δισ. ευρώ περίπου μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων το πρώτο τρίμηνο του έτους, λόγω κυρίως της μείωσης κατά 15,6% των αποδοχών των εργαζομένων. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μειωμένη κατά περίπου 2,8 δισ. ευρώ εμφανίζεται την ίδια περίοδο η καταναλωτική δαπάνη νοικοκυριών και μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων. Το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών και των συγκεκριμένων ιδρυμάτων παρέμεινε αρνητικό για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στο -10,5%.
Πηγή: ΕΒΕΑ