ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ 12 ΔΟΣΕΙΣ
Σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα επεκταθεί η ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ η οποία προβλέπει πως όσοι οφειλέτες ρυθμίσουν τα χρέη του 2013 σε 12 ισόποσες μηνιαίες μπορούν να ενταχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως και τον Δεκέμβριο του 2012. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βρούτσης, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα υπάρξει επόμενη ρύθμιση και κάλεσε τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία. Ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι η πολιτική των συνεχών ρυθμίσεων έβλαψε το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς καλλιέργησε την ασυνέπεια και επανέλαβε ότι με την ίδρυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που νομοθετήθηκε πρόσφατα, θα σταματήσει οριστικά η συνεχής συσώρευση χρεών προς τα Ταμεία.
ΥΠ. ΑΝ.: ΑΝΑΣΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Την έκδοση προεδρικού διατάγματος με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα προκαταβολής του συνόλου της επιχορήγησης που προβλέπει ο αναπτυξιακός νόμος και για τα επενδυτικά σχέδια για τα οποίο προσκομίζεται εγγυητική επιστολή προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να τονώσει τις επενδύσεις. Έως τώρα, στις περιπτώσεις αυτές, η εκταμίευση της επιχορήγησης γινόταν σταδιακά με την εξέλιξη της επένδυσης. Εκτιμάται ότι η ρύθμιση αυτή θα δώσει ανάσα ρευστότητας σε πολλές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν επενδυτικά σχέδια σε εξέλιξη και προβλέπουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
ΤΧΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ EUROBANK
Η πώληση της Eurobank και η εφαρμογή των σχεδίων αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών είναι οι βασικές προτεραιότητες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το 2013, ενώ πρωταρχικός του στόχος παραμένει η διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όπως επισημαίνεται στην οικονομική έκθεση του Ταμείου.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ
Ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων Αθηνών προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Την ώρα που ο εμπορικός κόσμος έχει γονατίσει από την κρίση, ο ΟΑΕΕ προβαίνει στη χαριστική βολή με την αποστολή επιστολών στους ασφαλισμένους του με την οποία απειλεί με ‘'αναγκαστικά μέτρα''. Διαμαρτυρώμεθα για την ενέργεια αυτή. Προκαλεί ερωτηματικά η στάση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ, που ενώ είναι γνωστό ότι οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις πληρωμών δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, συνεχίζει την ίδια σκληρή στάση. Προτείνουμε μια ρύθμιση με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του εμπορικού κόσμου και των ασφαλισμένων να αποπληρώσουν τις εισφορές τους με πλαφόν τα 100-200 ευρώ μηνιαίως, ώστε και το Ταμείο να μη χρεοκοπήσει και να μην κρατάει «δέσμιους» τους ασφαλισμένους αποκλείοντας τους από ιατροφαρμακευτική κάλυψη και έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας. Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ ν' ανακαλέσει αμέσως γι' αυτό το σοβαρό θέμα που απασχολεί τους επιχειρηματίες».