ØΚ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ Η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Γάγγραινα χαρακτήρισε τη μαύρη εργασία ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ σε συνάντηση που είχε χθες, με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ενώ ζήτησε την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών επισημαίνοντας ότι η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, αποβαίνει και σε βάρος των υγιών και νόμιμων επιχειρήσεων. Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ ζήτησε νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα προβλέπει κεφαλαιοποίηση των οφειλών και αποπληρωμή της σε 100 μηνιαίες δόσεις και περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών κι εργαζομένων, καθώς το μέτρο φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, τόσο για την αύξηση της απασχόλησης, όσο και για τη δημιουργία νέων επενδύσεων.
ØΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΟΥ
Στις τράπεζες για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που προέκυψε με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να σπεύσουν σήμερα οι φορολογούμενοι καθώς εκπνέει η προθεσμία. Όσοι δεν πληρώσουν μέχρι σήμερα τον φόρο που προκύπτει θα επιβαρυνθούν με τόκους και πρόστιμα. Ειδικότερα από αύριο η δόση του φόρου που θα μείνει απλήρωτη θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει να τρέχει ο τόκος 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Αν δεν πληρωθεί μέσα στους δύο πρώτους μήνες τότε τον τρίτο μήνα μπαίνει και πρόστιμο 10%.
ØΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ ΣΤΗ SOCAR
Την έγκρισή της έδωσε η Κομισιόν για την πώληση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη SOCAR, περίπου ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Στη γνωμοδότηση, η οποία είναι μη δεσμευτική, η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι όροι της πιστοποίησης του ΔΕΣΦΑ από τη ΡΑΕ ως ανεξάρτητου διαχειριστή συμμορφώνονται πλήρως προς το τρίτο ενεργειακό πακέτο.
ØΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΘΕΑματική εκκίνηση για ΘΕΑματικά αποτέλεσματα, www.theathensincube.gr/
Έχετε μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα αλλά διστάζετε να ξεκινήσετε; Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σας καλεί να κάνετε μαζί του τα πρώτα σας επιχειρηματικά βήματα και να ενταχθείτε στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – ΘΕΑ. Η Θερμοκοιτίδα θα παρέχει, εντελώς δωρεάν, σε 50 νεοφυείς επιχειρηματικές ομάδες τις εξής υπηρεσίες: Φιλοξενία σε σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον με γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενέργειες δικτύωσης, συντονισμό και αξιολόγηση της πορείας των επενδυτικών τους σχεδίων. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και για συμμετοχή στο http://www.theathensincube.gr/ και στα τηλέφωνα 211-1036900-2, 210-3631317, 210-3382253.