-Τη διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2014 προβλέπει το τελικό σχέδιο του νέου Μνημονίου, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να θεσπίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2013. H κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, που πρέπει να υλοποιηθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και δεσμεύεται ότι εάν δεν τα καταφέρει θα διατηρηθεί το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». Επίσης, σημειώνεται ότι από τις αρχές Αυγούστου οι φορολογικές αρχές θα έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων.
-Σήμερα θα υπογραφεί η συμφωνία για την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλίσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές.
-Σε συμφωνία για την επιτάχυνση των απορροφήσεων και της διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά συμφώνησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης με το δ.σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να υπάρχει μηνιαία παρακολούθηση των στόχων απορροφήσεων ώστε αν διαπιστώνονται καθυστερήσεις να γίνονται έγκαιρα διορθωτικές παρεμβάσεις και να αίρονται γραφειοκρατικά εμπόδια, όπου υπάρχουν. Η πρώτη μηνιαία έκθεση θα συνταχθεί στο τέλος Αυγούστου.
-Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει την Δευτέρα 29 Ιουλίου για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης του 1,78 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ.
-Μειωμένο κατά 6,2%, από 30,9 δισ. ευρώ σε 29,0 δισ. ευρώ, ήταν το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά (ΜΚΙΕΝ) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.
-Η δυσαρέσκεια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ και η απαξίωση της ιατρικής περίθαλψης των ασφαλισμένων εξαιτίας του «εξορθολογισμού» και το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών της Υγείας είναι τα βασικά εύρημα της έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), που πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων (800 ασφαλισμένοι & 400 συνταξιούχοι), από τις 14 έως 20 Μαΐου 2013, η οποία είχε στόχο να καταγράψει το επίπεδο ικανοποίησης των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΑΕΕ από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.
-Το 2011 και το 2012 οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν υψηλότερα εισοδήματα και πλήρωσαν μεγαλύτερους φόρους από τους μισθωτούς, υποστηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ) με αφορμή τα στοιχεία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
-Στο -4,1% διαμορφώθηκε τον Ιούνιο ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, από -3,7% που ήταν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
-Μικρή μείωση της τάξεως του 0,6% εμφάνισαν οι καταθέσεις των ιδιωτών στις ελληνικές τράπεζες τον Ιούνιο, ενώ στην Κύπρο μειώθηκαν κατά 7,6%, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
-Ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 1,43 δισ. ευρώ διαθέτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων «Εστία» του υπουργείου Εργασίας. Το 83% ανήκει σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ. Ωστόσο περίπου 90 ακίνητα παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ την ίδια ώρα μεγάλα ποσά δαπανώνται για την ενοικίαση κτιρίων ακόμα και σε γειτονικούς δρόμους!
-Την απλούστευση και την επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις συζήτησε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ, τους αντιπροέδρους Χ. Κυριαζή, Ευθ. Βιδάλη και Σ. Καλλιτσάντση.
-Μέχρι τη Δευτέρα στις 8 το πρωί θα μπορούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις οι φορολογούμενοι με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2, όπως διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
-Το πρώτο εξάμηνο του 2014 αναμένεται να πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο και πιθανόν και στο Κατάκολο, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.
-Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών, που ανέρχονται, σύμφωνα με τους ίδιους, σε 75 εκατομμύρια ευρώ και χρονολογούνται από το 2010.
-Ογδόντα τρεις χιλιάδες επιβάτες προστίθενται από σήμερα στο δίκτυο του μετρό, καθώς από τις 12.00 παραδίδεται στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, που περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς, στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, τον Άλιμο και το Ελληνικό.