7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

SAVE THE DATE 26. – 27.11.2020: 7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

 

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τις εταιρίες-μέλη του BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ και Τράπεζα Πειραιώς και με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου και η Εταιρεία Enterprise Greece, Invest and Trade, διοργανώνουν ψηφιακά το 7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, με θέμα: Η πανδημική κρίση ευκαιρία αύξησης των ελληνικών εξαγωγών φρούτων στη Γερμανία στις 26 & 27 Νοεμβρίου 2020 και στόχο την είσοδο υψηλά ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, όπως τα νωπά, μεταποιημένα και τυποποιημένα φρούτα. 

Η εν λόγω ψηφιακή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου Ο.Ε.Υ. του Ελληνικού Προξενείου του Μονάχου και του Δικτύου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων της Βαυαρίας (ΗΝΒΕB).

Σκοπός μας, μέσω της ψηφιακής εκδήλωσης, είναι να γνωρίσουν οι Έλληνες παραγωγοί, ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι προδιαγραφές για την επιτυχημένη εξαγωγή νωπών, μεταποιημένων και τυποποιημένων φρούτων στη γερμανική αγορά, ώστε να επιτευχθεί μια επιτυχημένη συνεργασία με την άλλη πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 7ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων θα λάβουν χώρα ομιλίες από εκπροσώπους του αγροτικού, πολιτικού, διπλωματικού και τραπεζικού χώρου, από εκπροσώπους συνδέσμων και ειδικών με know-how για τη γερμανική αγορά.

Στο πλαίσιο της e-διοργάνωσης θα λάβουν χώρα ψηφιακές B2B συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών και γερμανικών εταιριών, με την προοπτική σύναψης νέων εμπορικών συνεργασιών κατά την πρώτη και καθ΄όλη τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι το 7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων αποτελεί θεσμό για το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, καθώς διεξάγεται τα τελευταία 6 χρόνια ανά την Ελλάδα. Φέτος, λόγω της πανδημικής κρίσης, διοργανώνεται πλήρως ψηφιακά, διότι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η προώθηση των διμερών συνεργασιών είναι πιο σημαντική από ποτέ. 

Χορηγοί του 7ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων είναι οι: GLOBAL MARITIME ENTERPRISES, ΑΦΟΙ ΡΟΗ ΑΕ και V+O.

Χορηγοί επικοινωνίας του 7ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων είναι οι: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Agrenda και agronews.gr, ΑγροΤύπος – Γεωργία και Κτηνοτροφία και agrotypos.gr, Ύπαιθρος Χώρα και ypaithros.gr.