ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 7-9 Ιουλίου 2012

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

«Εάν θέλει η νέα κυβέρνηση να βάλει φρένο στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, πρέπει να αλλάξει πολιτική στο θέμα της φορολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος σε σύσκεψη της ΠΟΕ- ΔΟΥ με παραγωγικούς-κοινωνικούς φορείς. Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι αποτελέσματα της φορολογικής πολιτικής των τελευταίων δύο ετών ήταν να εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα των συνεπών, να συνεχιστεί η φοροδιαφυγή των επιτήδειων και τα έσοδα να μειώνονται αντί να αυξάνονται. «Ζητάμε ένα απλό, σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, που είναι προϋπόθεση όχι μόνο για την επιβίωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων, αλλά και για την κινητοποίηση νέων επενδύσεων, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για τη στήριξη της ανάπτυξης», είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η ενίσχυση της ρευστότητας, η αναθέρμανση της οικονομίας, η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και ο εκσυγχρονισμός όλων των εποπτευόμενων οργανισμών και επιχειρήσεων είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως τους παρουσίασε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή των προγραμματικών δηλώσεων. Τελικός στόχος είναι η αλλαγή πορείας της χώρας ώστε να ξεφύγει από το βαθύ τέλμα ύφεσης.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΥΦ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Ανατροπές στη φορολογία των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας, αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, νέο σύστημα απόδοσης του ΦΠΑ, αλλά και νέο ποινολόγιο για φορο-παραβάτες και οφειλέτες του Δημοσίου ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Με τη φράση "αλλάζουμε το φορολογικό σύστημα, δεν το διορθώνουμε", ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης παρουσίασε χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, τα βασικά σημεία της σχεδιαζόμενης φορολογικής μεταρρύθμισης.

ΑΝΩ ΤΩΝ 52 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο τέταρτος υψηλότερος μεταξύ των 17 κρατών- μελών της Ευρωζώνης και ο ένατος μεταξύ των 27 της Ε.Ε. είναι ο τζίρος της παραοικονομίας της Ελλάδας για το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, ο οποίος ξεπερνάει το ποσό των 52 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΕΒΕΑ