–Χιονοστιβάδα προσφυγών κατά των μνημονιακών περικοπών που έχουν γίνει στις αποδοχές και στις συντάξεις εκκρεμούν στα δικαστήρια όλης της χώρας. Σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που έχουν υποβάλει ένδικα μέσα σε διάφορα δικαστήρια ζητώντας να ακυρωθούν οι περικοπές ως αντισυνταγματικές αλλά και αντίθετες σε διεθνείς συμβάσεις, με αγωγές που είναι είτε ομαδικές, είτε ατομικές ή με αγωγές που έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους φορέων.
–Στις καταστροφικές συνέπειες της λιτότητας στον κοινωνικό τομέα, όπου μέσα σε μια τετραετία χάθηκαν στις μνημονιακές χώρες 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αναφέρεται σχέδιο γνωμοδότησης της Ευρωβουλής στο πλαίσιο της διερεύνησης του ρόλου της τρόικας σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο.
–Οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται 770 δις ευρώ, ώστε να αναγνωρίζονται ως «ασφαλείς» σε μια ενδεχόμενη νέα κρίση. Το αναφέρει η Deutsche Welle, που αναδημοσιεύει τα στοιχεία από την έρευνα που συνυπογράφουν ο Γερμανός Σάσα Στέφεν, καθηγητής στην Ευρωπαϊκή Σχολή Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας (ESMT) με έδρα το Βερολίνο και ο Βιράλ Αχαρύα από το Stern School of Business της Ν.Υόρκης.
–Από την εφορία τους θα πρέπει να περάσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι «τακτοποίησαν» αυθαίρετους βοηθητικούς χώρους (υπόγεια, εσωτερικούς εξώστες και σοφίτες) για να ζητήσουν να γίνει νέα εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και να γλιτώσουν τελικά την πληρωμή διπλάσιου φόρου. Με τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ των ετών 2012 και 2013 χρεώθηκαν με διπλάσιο φόρο για τους χώρους που τακτοποίησαν με τους νόμους 4014/2011 και 4178/2013.
–Είκοσι επτά χιλιάδες φυσικά πρόσωπα κρατούν στο χέρι τους το κατασχετήριο για το σπίτι τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και θα πρέπει να προχωρήσουν σε άμεση ενημέρωση των τραπεζών για να αποφύγουν τον πλειστηριασμό.
–Στα 6.718 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το ταμειακό πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).
–Έως και 5.300 ευρώ φτάνει, στις «δύσκολες» περιπτώσεις, η αποζημίωση των ελεγκτών δόμησης, όπως προβλέπεται στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έλεγχος έργων και εργασιών δόμησης», που δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ (Β57/17-1-2014). Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ, που αντικαθιστά την από διετίας απόφαση ελέγχων στις οικοδομές (ΦΕΚ Β΄ 465), η αποζημίωση των ελεγκτών δόμησης γίνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά και το είδος του κτιρίου το οποίο ελέγχεται, ξεκινώντας από τα 100 ευρώ.