ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 27 Ιουνίου 2014

 

Ø Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

«Το σύστημα απονομής δικαιοσύνης που παραμένει δύσβατο αλλά και χρονοβόρο δίνει ο θεσμός της διαμεσολάβησης». Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. ΚωνσταντίνοςΜίχαλος,στηνημερίδαπουδιοργάνωσαντο Τμήμα Διαιτησιών και το Κέντρο Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του ΕΒΕΑ και με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με θέμα «Εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης διαφορών – Διαιτησία και Διαμεσολάβηση στην υπηρεσία του επιχειρηματία πολίτη».

 

Ø ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας», επισημαίνει ο Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδας «Handelsblatt», τμήμα της οποίας προδημοσίευσε χθες στην ηλεκτρονική της έκδοση, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αφήνουμε πίσω την ύφεση, αλλά και πως αναμένει πρόοδο στο θέμα της απομείωσης του χρέους. 

 

Ø KPMG: ΦΟΡΟΥΣ ΥΨΟΥΣ 565 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

Φόρους ύψους 565 εκατ. ευρώ στερήθηκε το υπουργείο Οικονομικών από το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα το 2013. Συνολικά, αύξηση κατά 4,4% κατέγραψε το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα, φθάνοντας το 17,8% στο σύνολο του 2013, σύμφωνα με μελέτη που διενήργησε η KPMG σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για λογαριασμό των 4 πολυεθνικών εταιρειών καπνού.

ØEUROBSERVER: ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η διαδικτυακή πύλη Eurobserver σε άρθρο με τίτλο «Ρουμάνοι και Έλληνες, εργάζονται σκληρότερα από όλους στην Ευρώπη» παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από το ερευνητικό ινστιτούτο Coe-Rexecode που εδρεύει στο Παρίσι. Από την έρευνα προκύπτει, ότι οι Ρουμάνοι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης εργάζονται 2.099 ώρες, τις περισσότερες στην Ευρώπη. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι Έλληνες.

 

Ø ΕΤΑΔ: ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΩΡΙΜΑΝΣΗ» 1.000 ΑΚΙΝΗΤΩΝ
      Πιλοτικό έργο για την πλήρη ψηφιακή καταγραφή των τεχνικών και νομικών χαρακτηριστικών, καθώς και για την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών για την αξιοποίηση – «ωρίμανση» 1.000 ακινήτων του Δημοσίου, προωθεί άμεσα η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).Στόχος είναι αφενός η δημιουργία δυνατότητας αξιοποίησης των 1.000 ακινήτων και αφετέρου η δημιουργία τεχνογνωσίας που θα επιτρέψει ανάλογη «ωρίμανση» για τα περισσότερα από 70.000 ακίνητα του Δημοσίου που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.