Δελτίο Τύπου από το Επιμελητήριο Ημαθίας σχετικά με την «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζοντας τις δράσεις του, το Επιμελητήριο Ημαθίας, διοργάνωσε την Δευτέρα 30 Νεομβρίου 2020, ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:  «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας», με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτη Κουρμούση.

OΕιδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, παρουσίασαν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και απάντησαν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα:

• Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις
• Τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας
• Την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας
• Το ρόλο των επιστημονικών κλάδων

Σας ενημερώνουμε ότι στη Βέροια λειτουργεί 1 από τα 50 Κέντρα – Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ/ΓΕΥΔ) τα οποία παρέχουν δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλές, οδηγίες και ενεργή υποστήριξη στα θέματα διαχείρισης οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Λόγω της πανδημίας η ενημέρωση πραγματοποιείται αποκλειστικά τηλεφωνικά κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Το τηλέφωνο για προγραμματισμό (τηλε) συνάντησης είναι το 213 212 5730.  

ΚΕΥΔ ΒΕΡΟΙΑΣ: Λεωφ. Στρατού 72, Βέροια (Π.Ε. Ημαθίας)

 Στην ιστοσελίδα μας www.keyd.gov.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Στόχος του Επιμελητηρίου Ημαθίας είναι η μέγιστη δυνατή πληροφόρηση των δυνητικά δικαιούχων ώστε να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τα «βήματα» που απαιτούνται για την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Σχετικά Αρχεία: