Εκδήλωση Επιμελητηρίου – ΔΕΔΑ για το νέο δίκτυο φυσικού αερίου στη Βέροια

Η έλευση του φυσικού αερίου στην Ημαθία είναι πλέον πραγματικότητα. Τα έργα εγκατάστασης του νέου δικτύου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και ήδη δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις, αλλά και οικιακούς καταναλωτές στη Βέροια να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη σύνδεσή τους στο δίκτυο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Ημαθίας και η ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων και Διανομής Αερίου) διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης 29/11 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Εκ μέρους της διοίκησης, την εκδήλωση προλόγισε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάγκογλου Αναστάσιος, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και το ακροατήριο που αποτελούνταν κυρίως από μηχανικούς, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, όπως οι ηλεκτρολόγοι και οι θερμοϋδραυλικοί.

Στη συνέχεια, την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΔΕΔΑ κ. Καραγιάννη Μαρία. Εκ μέρους της εταιρείας, πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Μακρομάλλης Θεόφιλος, που παρουσίασε συνοπτικά την εξέλιξη του έργου από την περιοχή της Άμμου όπου θα ξεκινάει το δίκτυο μέχρι και την πόλη της Βέροιας. Επιπλέον, τόνισε τα πλεονεκτήματα της χρήσης φυσικού αερίου, όπως ενιαία και ποιοτική θέρμανση σε όλους τους χώρους χρήσης, ζεστό νερό οποιαδήποτε στιγμή, γρηγορότερο μαγείρεμα, ευκολία στην τοποθέτηση και χαμηλό κόστος συντήρησης του λέβητα, ορθολογική χρήση του φυσικού αερίου και πλήρης έλεγχος της ποσότητας φυσικού αερίου που έχει καταναλωθεί. Παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία, το “αέριο παραμένει η πιο συμφέρουσα μορφή ενέργειας”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ.Μακρομάλλης.

Κατόπιν, η υπεύθυνη μηχανικός του έργου κ. Νίκη Κούβαλη επικεντρώθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες. Το έργο, όπως ανέφερε, έχει ξεκινήσει ήδη από τα τέλη Ιουνίου στην περιοχή του οικισμού Άμμου όπου θα εγκατασταθεί η μονάδα αποσυμπίεσης του φυσικού αερίου και από εκεί θα ξεκινά το δίκτυο που θα καλύψει την πόλη της Βέροιας σε 2 στάδια.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΔΕΔΑ, μέχρι το τέλος του 2023 τα τέλη σύνδεσης στο δίκτυο θα είναι εντελώς δωρεάν, ενώ στόχος είναι τον ερχόμενο Απρίλιο να ξεκινήσουν οι πρώτες συνδέσεις.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων και έναν κύκλο ερωτοαπαντήσεων, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να συμπληρώσουν άμεσα κι επί τόπου την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σύνδεσης, με τη βοήθεια των στελεχών της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι από την περιοχή της Βέροιας, μπορούν ήδη να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για σύνδεση με το δίκτυο του φυσικού αερίου και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΔΕΔΑ (deda.gr/map).