Εκδήλωση με θέμα: «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

110328_ekd_e3_2_s_F18602.jpgΠραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2011 και ώρα 7:00 μμ, στην Αίθουσα  Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ». Την εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ημαθίας, μέλος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, που είναι εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013(ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κος Νικόλαος Ουσουλτζόγλου και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κος Σπύρος Σκοτίδας.

            Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.) Κος Γεδεών Βούλης, παρουσίασε σε γενικές γραμμές τις εξαγωγές του νομού Ημαθίας  κατά το 2010 ανά είδος και χώρα, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα, παρουσίασε τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν από τις επιχειρήσεις για την κατάκτηση των ξένων αγορών και για το γεγονός ότι ο Σ.Ε.Β.Ε. με τις υπηρεσίες που παρέχει, μπορεί να βοηθήσει ενεργά στον εξαγωγικό προσανατολισμό των επιχειρήσεων.

110328_ekd_e3_1_s_F18543.jpgΚατόπιν τον λόγο έλαβε Κος Αθανάσιος Κακούδης, στέλεχος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ο οποίος παρουσίασε το επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ». Αναφέρθηκε στον σκοπό- στόχους του προγράμματος, ποιες επιχειρήσεις αφορά, τον προϋπολογισμό και τις δαπάνες που εντάσσονται, την κατανομή του προϋπολογισμού στο επιχειρηματικό σχέδιο, την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης και του φυσικού φακέλου.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την 24η Μαρτίου 2011, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Οδηγό του Προγράμματος, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται/ενημερώνονται:

α) Από τους διαδικτυακούς τόπους : http://www.espa,gr/, http://www.yppo.gr/, www.visitgreece.gr, http://www.antagonistikotita.gr/, http://www.efepae.gr/ και  www.e-kepa.gr

β) Από τον ΕΦΕΠΑΕ (http://www.efepae.gr/).

γ) Από την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Μαρίνου Αντύπα 41, Θέρμη Θεσσαλονίκης,  τηλ. 2310-480000, ιnfo@e-kepa.gr, http://www.e-kepa.gr/).

δ) Από τα Επιμελητήρια της Κεντρικής  και Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τους διαδικτυακούς τους τόπους.

ε) Από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και τους Αναπτυξιακούς Φορείς, της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων, αναφέρονται στον Οδηγό του Προγράμματος.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα των παρευρισκομένων σε σχέση με το πρόγραμμα.