Πρόσκληση συμμετοχής επιχειρήσεων παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων στο Imathia Quality

Πρόσκληση συμμετοχής επιχειρήσεων παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων στο Imathia Quality

Το Imathia Quality επιστρέφει δυναμικά και στοχευμένα με τη συμμετοχή της Ημαθίας ως τιμώμενη περιοχή στις «Μέρες Γαστρονομίας Κρήτης» που θα πραγματοποιηθούν για 4η χρονιά στο Ηράκλειο Κρήτης. Για τρεις ημέρες, από 23 ως 25 Σεπτεμβρίου, στο Ενετικό Λιμάνι (Προβλήτα Μικρού Κούλε) η Ημαθία θα έχει την δυνατότητα να προβάλλει στην πρωτεύουσα της Κρήτης το σύνολο του τουριστικού της πλούτου με έμφαση στη προώθηση των ημαθιώτικων προϊόντων αγροδιατροφής και των μοναδικών συνταγών της ημαθιώτικης κουζίνας, τα οποία συνδέονται με στοιχεία του πολιτισμού και της τοπικής παράδοσης.
Το φεστιβάλ “Cretan Gastronomy Days” διοργανώνεται τον Δήμο Ηρακλείου, με συνδιοργανωτές τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.», τη ΔΕΠΑΝΑΛ και τη ΔΗΚΕΗ, με την στήριξη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του συνόλου των φορέων που δραστηριοποιούνται γύρω από τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία στο Ηράκλειο. Παράλληλα η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

IMATHIA QUALITY
Το Imathia Quality διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε συνεργασία με τους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας και το Επιμελητήριο Ημαθίας, ενώ έχει τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Ημαθίας, τους Συλλόγους Ζαχαροπλαστών και Αρτοζαχαροπλαστών Βεροίας και περιχώρων, τους Συλλόγους Εστίασης Βέροιας και Νάουσας, επαγγελματικών και άλλων παραγωγικών φορέων της Ημαθίας.
Στη διάρκεια του Imathia Quality παράλληλα με την προβολή των τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών της Ημαθίας διοργανώνονται Β2Β και άλλες επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιμελητηρίων και αντίστοιχων τοπικών φορέων με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών που επικεντρώνονται στην προώθηση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Ημαθίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το Επιμελητήριο Ημαθίας καλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δράσεις του Imathia Quality στο Ηράκλειο, να επικοινωνήσουν ως τις 11 Σεπτεμβρίου στο chamimat@otenet.gr ή τηλεφωνικά με την κα. Σαββίδου Όλγα στο 2331024734.