“1st GREEK INVESTMENT FORUM” ΚΙΝΑ – ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

«1st GREEK INVESTMENT FORUM»

Xi’an, Επαρχία Shaanxi, Κίνα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Συνδιοργάνωση του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, της Κυβέρνησης του Xi’an και της BELT AND ROAD ASSOCIATES

Αξιότιμες κυρίες, κύριοι,

Σας αποστέλλουμε τις λεπτομέρειες της αποστολής για την Ημερίδα «1st GREEK INVESTMENT FORUM» που θα διεξαχθεί στην Κίνα στις 11/12/2017, στην πόλη Xi’An (πρωτεύουσα της Επαρχίας Shaanxi).

Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνδιοργάνωση της BELT AND ROAD ASSOCIATES με την China Association for International Economic Cooperation (CAFIEC), έναν οργανισμό του Υπουργείου Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και με την Κυβέρνηση του Xi’an.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Με τα έως τώρα δεδομένα στην ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στην Ημερίδα «1st GREEK INVESTMENT FORUM» θα συμμετέχουν δυο Υπουργοί της Ελληνικής Κυβέρνησης και άνω των 20 επιχειρηματιών.

Από την πλευρά των Κινέζων αναμένονται 200-250 εκπρόσωποι επενδυτικών funds και εταιρειών (ιδιωτικών και κρατικών) που επενδύουν στο εξωτερικό.

Η Κυβέρνηση του Xi’an έχει επίσης απευθύνει πρόσκληση:

1.   στην πόλη της Καλαμάτας, με την οποία είναι αδελφές πόλεις, για συνεργασία στον τουρισμό (εισερχόμενος από Κίνα) και στις εξαγωγές τοπικών προϊόντων.

2.   σε αεροπορικές εταιρείες ώστε να συζητηθεί με Κινέζικες αεροπορικές εταιρείες (Changan, Hainan Airlines, Eastern Airlines) και τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού το ενδεχόμενο απευθείας πτήσεων από το Xi’an σε ελληνικές πόλεις, με δεδομένο το μέγεθος της ίδιας της πόλης (10 εκ. κάτοικοι) και τα 100 εκ. τουρίστες που επισκέπτονται ετησίως το Xi’an.

3.   στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με δεδομένο ότι το Xi’an είναι η πόλη με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό Πανεπιστημίων μετά το Πεκίνο.

4.   στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Xi’an International Inland Port, το μεγαλύτερο εσωτερικό λιμάνι της Κίνας.

ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από την Κυβέρνηση της Κίνας, οι κλάδοι στους οποίους εστιάζεται το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών που θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα είναι οι ακόλουθοι:

·    Χρηματοοικονομικά

·    Logistics – Μεταφορές

·    Υποδομές

·    Κατασκευές

·    Ενέργεια

·    Αργοδιατροφή

·    Τουρισμός

·    Information And Communications Technology (ICT)

·    Trade (περιλαμβάνει κάθε επένδυση που αφορά εμπορικό προϊόν που έχει δυνατότητες εξαγωγών παγκοσμίως)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Στις Β2Β συναντήσεις οι συμμετέχοντες στην επιχειρηματική αποστολή θα είναι επιχειρήσεις που:

1.   Αναζητούν επενδυτικά κεφάλαια για την επιχείρησή τους ώστε να ενισχύσουν την κεφαλαιακή της βάση και να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους σε διεθνή βάση.

2.   Αναζητούν επενδυτικά κεφάλαια για την χρηματοδότηση μιας νέας καινοτόμας ιδέας με διεθνή προσανατολισμό.

3.   Αναζητούν επενδυτή για πώληση μεριδίου της επιχείρησης.

4.   Αναζητούν στρατηγικό επενδυτή για ανάπτυξη της διεθνούς δραστηριότητας της επιχείρησής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 

1η  ΗΜΕΡΑ   9/12/2017

Πτήση από Αθήνα προς Ρώμη και από Ρώμη προς Xi’an

2η  ΗΜΕΡΑ   10/12/2017

Άφιξη στο Xi’an στις 6:20 το πρωί. Επίσκεψη σε αξιοθέατα της πόλης

3η ΗΜΕΡΑ    11/12/2017

ΔιεξαγωγήΗμερίδας «1st GREEK INVESTMENT FORUM»

4η ΗΜΕΡΑ    12/12/2017

Επίσκεψη τις πρωινές ώρες στα ακόλουθα σημεία, την επίσκεψη επιμελείται η Κυβέρνηση του Xi’an:

·    China (Shaanxi) Pilot Free Trade Zone – Logistics
Xi’an International Trade & Logistics Park (Logistics)

·    China (Shaanxi) Pilot Free Trade Zone, Xi’an Hi-Tech Zone (The high-tech large-scale manufacturing enterprises)

·    Xixian New Area , Free Trade Zone (Agriculture)

·    Chang-ba Ecological District, Free Trade Zone (Finance )

Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη σε τουριστικά αξιοθέατα. Αναχώρηση αργά το βράδυ για Ρώμη

5η ΗΜΕΡΑ 13/12/2017

Άφιξη στην Ρώμη το πρωί και αναχώρηση για Αθήνα, άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 14:00

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΘΕΣΗΣ

Κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει στην αποστολή θα πρέπει να αποστείλει έως τις 3/11/2017 στο email gfloras@beltoandroadassociates.com το ενδιαφέρον συμμετοχής με τα ακόλουθα στοιχεία:

1.   Ονοματεπώνυμο

2.   Επωνυμία εταιρείας

3.   Αντικείμενο Εργασιών

4.   Περιεχόμενο επενδυτικού σχεδίου (σε 2-3 σειρές)

5.   Αριθμός ατόμων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή.

Σημειώνουμε ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η συμμετοχή στην επιχειρηματική αποστολή είναι υπό την έγκριση των διοργανωτών.

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το αεροπορικό εισιτήριο ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-XI’AN με επιστροφή, σε Οικονομική θέση, η διανυκτέρευση δυο νύχτες στο ξενοδοχείο Sheraton Hotel Xi’an, 5 αστέρων με πρωινό, οι μεταφορές εντός Κίνας ανέρχονται σε 1.320 ευρώ (χίλια τριακόσια είκοσι ευρώ).

Στο κόστος δεν περιλαμβάνεται το κόστος έκδοσης VISA εισόδου στην Κίνα (κόστος 60 ευρώ καταβλητέο στην Πρεσβεία της Κίνας), τα εισιτήρια σε τουριστικά αξιοθέατα και τα προσωπικά έξοδα. Το κόστος μεσημεριανού και βραδινού φαγητού επίσης δεν περιλαμβάνεται, όμως εκτίμησή μας (και επιδίωξή μας) είναι ότι μέρος αυτού (αν όχι όλο) θα καλυφθεί από τους διοργανωτές ή/και από χορηγούς.

Η ανωτέρω τιμή αφορά την αποστολή 25 ατόμων και άνω.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η προκαταβολή των 700 ευρώ (επτακοσίων ευρώ) για κάθε συμμετοχή θα πρέπει να κατατεθεί έως τις 6/11/2017 στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

INTER EUROPEAN SERVICE

ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHA BANK

ΑΡΙΘΜΟΣΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ IBAN: GR2301401880188002002001872

BIC: CRBAGRAA

INTER EUROPEAN SERVICE, ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ 20 ΜΑΡΟΥΣΙ, 15124, ΑΦΜ 800610098

Κατά την κατάθεση θα πρέπει να αναγραφεί το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη στα αγγλικά, όπως ακριβώς αναγράφεται στο διαβατήριο, προσοχή, όχι τα στοιχεία της εταιρείας του ταξιδιώτη αλλά τα προσωπικά του στοιχεία.

Αν η κατάθεση αφορά κρατήσεις για περισσότερα άτομα

Το αποδεικτικό κατάθεσης θα πρέπει να αποσταλεί άμεσα με email στην διεύθυνση gfloras@beltandroadassociates.com .

Η εξόφληση της συμμετοχής θα πρέπει να γίνει έως τις 20/11/2017 με κατάθεση του υπολοίπου ποσού στο ανωτέρω τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης με email στην διεύθυνση gfloras@beltandroadassociates.com.

ΕΚΔΟΣΗ VISA ΕΙΣΟΔΟΥ

Η διαδικασία της έκδοσης VISA εισόδου από την Πρεσβεία της Κίνας είναι, συνοπτικά, η ακόλουθη:

Ο ταξιδιώτης λαμβάνει υποχρεωτικά πρόσκληση από την Κίνα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα δοθεί ονομαστική πρόσκληση, μέσω της εταιρείας μας, από την διοργανώτρια αρχή στο Xi’an.

Με την πρόσκληση (τυπωμένη έγχρωμη), το διαβατήριο, την αίτηση (παρέχεται από την Πρεσβεία της Κίνας και από την ιστοσελίδα της Πρεσβείας http://gr.china-embassy.org/eng/lsqw/ls2/ ) και μια φωτογραφία ειδικών διαστάσεων (όπως ορίζει η Πρεσβεία της Κίνας, διαθέσιμες πληροφορίες και από εμάς) προσέρχεται ο ίδιος στην Πρεσβεία της Κίνας και καταθέτει τα έγγραφα. Η VISA εισόδου εκδίδεται εντός 3 εργασίμων ημερών.

Ο ταξιδιώτης πληρώνει το ποσό των 60 ευρώ με κάρτα κατά την παραλαβή της VISA από την Πρεσβεία της Κίνας. Την παραλαβή του διαβατηρίου και της VISA μπορεί να την κάνει και τρίτο πρόσωπο, αρκεί να έχει στην διάθεσή του το σχετικό έγγραφο που έχει λάβει με την κατάθεση της αίτησης.

Σημειώνουμε ότι στην αίτηση αντί της λέξης Greek και Greece η Πρεσβεία της Κίνας θέλει αναγραφή Hellas και Hellenic. Επίσης σε κάθε πεδίο που δεν θα γράψετε κάτι στην αίτηση θα πρέπει να γράψετε «Ν/Α».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και παράλληλα με τις Ομιλίες θα διεξαχθούν σειρά από 1-on-1 συναντήσεις ανάμεσα σε ενδιαφερόμενους Κινέζους επενδυτές και σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να προωθήσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο αναζητώντας επενδυτικά κεφάλαια.

Η συμμετοχή του δικού σας επενδυτικού σχεδίου υπόκειται στις ακόλουθες προϋποθέσεις.

1.   Το επιχειρηματικό σας σχέδιο πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

2.   Στην σύντομη παρουσίαση που θα κάνετε σε κάθε υποψήφιο επενδυτή θα πρέπει να είστε σε θέση να παρουσιάσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο στα αγγλικά, δίνοντας στον υποψήφιο επενδυτή μια σύνοψη του επιχειρηματικού σχεδίου (στην αγγλική γλώσσα), σύνοψη που να περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία που ενδιαφέρουν τον επενδυτή

Σημειώνουμε ότι ο αριθμός των συναντήσεων που θα οργανωθούν εξαρτάται αποκλειστικά από το ενδιαφέρον που θα επιδείξουν οι Κινέζοι επενδυτές, αφού τους γνωστοποιηθούν οι περιλήψεις των επενδυτικών σχεδίων.

Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

Η ημερίδα παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για μια σειρά από λόγους, με κυριότερους τους ακόλουθους:

1.   η Ελλάδα αποτελεί πλέον επίσημα την Πύλη Εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη, στα πλαίσια του θαλάσσιου δρόμου του Μεταξιού

2.   Η Ελλάδα και η Κίνα υπέγραψαν τον Μάιο του 2017 τριετές Action Plan με σκοπό την προώθηση των επενδύσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, με προφανή βασικό στόχο την σημαντική αύξηση των Κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι ενέργειες των τελευταίων δύο ετών ανάμεσα στις δυο χώρες έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για την αύξηση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

3.   Οι δυο λαοί συνδέονται με ιστορικές ρίζες, αποτελούν διαχρονικά φιλικά Έθνη και σήμερα αποτελούν σημαντικούς συμμάχους. Η Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση του Κινέζου Πρωθυπουργού, αποτελεί την φιλικότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κίνα.

4.   η πρωτοβουλία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ONE BELT ONE ROAD, γνωστή και ως Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ, είναι μια πρωτοβουλία που με βάση τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης της Κίνας απαιτεί την επένδυση 150 δις δολαρίων ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πλέον αυτών των επενδύσεων, δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται ετησίως από τον Ιδιωτικό τομέα της Κίνας στις 65 χώρες του Δρόμου του Μεταξιού.

5.   Τους πρώτους εννιά μήνες του 2017 οι επενδύσεις στο εξωτερικό της Κίνας, σε μη Οικονομικούς τομείς, ήταν 78 δις δολάρια, σε 5.159 επιχειρήσεις από 154 χώρες. Μέσος όρος κάθε επένδυσης 15 εκ. δολάρια. Στην Ελλάδα κατευθύνθηκε ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό αυτών των επενδύσεων, απόδειξη ότι τα περιθώρια είναι τεράστια για προσέλκυση επενδύσεων των Κινέζων στην Ελλάδα.

6.   Στην ημερίδα, μέσω της συνεργασίας με το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας και με την Κυβέρνηση του Xi’An, θα παραστεί μεγάλος αριθμός Κινέζων επενδυτών για να ενημερωθούν για την Ελλάδα και τους Κλάδους που αξίζει να επενδύσουν.

7.   Η China Association for International Economic Cooperation (CAFIEC), υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, ειδικεύεται στις επενδύσεις στο εξωτερικό και τα 1000+ μέλη της επενδύουν συστηματικά στις χώρες του Δρόμου του Μεταξιού. Η CAFIEC έχει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων. Πρόσφατα μόνο έχει οργανώσει ανάλογες συναντήσεις Κινέζων επενδυτών με τις ακόλουθες χώρες: Καναδά, Ρωσία, Ταϊλάνδη, Αίγυπτος, Πακιστάν, Σρι Λάνκα, Σλοβενία, FYROM, Ρουμανία, Μαλδίβες, Περού, Χιλή, Βραζιλία, Μεξικό και Γουινέα.

Βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία.

Με εκτίμηση

Γιώργος Φλωράς
BELT AND ROAD ASSOCIATES LIMITED, MANAGING PARTNER
Μαγνησίας 101 Διόνυσος Αττικής
email: gfloras@beltandroadassociates.com
skype: gfloras1 WeChat ID: gfloras
tel. +306974910050
www.beltandroadassociates.com