Πτώση στον κλάδο Επίπλων Οικιακής Χρήσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνεχίζεται η μείωση στον κλάδο των Επίπλων Οικιακής Χρήσης 

(με μειούμενο ρυθμό)

Ο κλάδος των επίπλων οικιακής χρήσης περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων (παραγωγικών και εισαγωγικών), αν και ο αριθμός τους (κυρίως των παραγωγικών) έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια.

Μείωση παρουσιάζουν οι συνολικές πωλήσεις οικιακών επίπλων από το 2008 και μετά. Ωστόσο, ο ετήσιος ρυθμός μείωσης της αγοράς επιβραδύνεται τα τελευταία χρόνια.

Το 2016 το μερίδιο των εισαγόμενων οικιακών επίπλων επί της συνολικής αξίας της αγοράς κυμάνθηκε περίπου στο 62%.

Η αγορά των επίπλων οικιακής χρήσης είναι κατακερματισμένη λόγω του μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτήν. Οι περισσότερες παραγωγικές μονάδες είναι μικρού μεγέθους και δεν έχουν αυτοματοποιημένη παραγωγή. Οι μεγαλύτερες βιομηχανίες διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και παράγουν μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων (σε σχέδια, χρώματα, υλικά κατασκευής κ.α.). Ορισμένες δε εξειδικεύονται στην παραγωγή μιας κατηγορίας προϊόντων (π.χ. έπιπλα υπνοδωματίου). Στον εισαγωγικό τομέα είναι εντονότερη η παρουσία εταιρειών μεσαίου και μεγαλύτερου μεγέθους. Οι πρόσφατες εξελίξεις του κλάδου επισημαίνονται στην τελευταία έκδοση της σχετικής κλαδικής μελέτης που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group Α.Ε.

Περισσότερα στοιχεία στο πλήρες Δελτίο Τύπου.

H ICAP Group με 1.300 εργαζομένους- είναι ένας πολυσχιδής και ταχύτατα αναπτυσσόμενος Όμιλος Παροχής Β2Β Υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με ηγετική παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μετά την εξαγορά της από το SEEF Fund της Global Finance το 2007, έχει αναπτυχθεί ραγδαία και σήμερα παρέχει μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προϊόντων που ομαδοποιούνται σε 4 κατηγορίες:
Credit Risk Services, Marketing & Sales Solutions, Management Consulting και People & Employment Solutions

Περισσότερες Πληροφορίες: 
Γραφείο Τύπου Oμίλου ICAP 
Φρατζέσκα Σιδερή 
Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 2 |176 76 Καλλιθέα | T: 210 7200 495, 210 7200 000 | M: 6936 735143 
F: 213 0173 495 | fsideri@icap.gr pr@icap.gr www.icap.gr