Imathia Quality στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Για εννέα συνεχόμενες μέρες από 7 ως 15 Σεπτεμβρίου, στο ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο περίπτερο 16, το Επιμελητήριο Ημαθίας, η Π.Ε. Ημαθίας,  οι Δήμοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας,  ενώνουν τις δυνάμεις τους συνεχίζοντας την προβολή των μοναδικών τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών εμπειριών που προσφέρει η Ημαθία σε κάθε επισκέπτη.

Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν ήδη ενεργά πολλοί τοπικοί φορείς όπως η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, η Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βέροιας, ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Τα εγκαίνια του Περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00. Ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  IMATHIA QUALITY 2024

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

  • 13:00-15:00 Καλωσόρισμα με «Δροσερό γιαούρτι, φρούτα και μέλι Ημαθίας»

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 

  • 00-12.30 Εγκαίνια περιπτέρου
  • 12:30-14:30 «Τσιπουρομεζέδες της Ημαθίας», Παρουσίαση και γευσιγνωσία από εστιάτορες και συλλόγους της Ημαθίας (ΚΟΙΝΣΕΠ Γυναικών “Εκ Φύσεως Φυτειάς”, Π.Σ. Αγίου Γεωργίου, εστιατόριο «Αγγελικόν», εστιατόριο «Εκείμερος»)
  • 19:00-20:30 «Μοσχάρι με dressings από φρούτα Ημαθίας και ξινόμαυρο Νάουσας»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 18:00-20:00 «Παραδοσιακή βλάχικη πίτα»:  Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου

 

ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 00-19.00 “Μenu Veria Gastronomy”: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία  από εστιάτορες της Βέροιας
  • 00-20.00 «Ρεβανί Βέροιας»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βέροιας
  • 19:00.-20:00 «Το πρόσωπο στη βυζαντινή τέχνη»: Workshop από την «Iconface Veria

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 00-19.00 «Χειροποίητος τραχανάς λαχανικών με μοσχαράκι»: Μαγειρική επίδειξη από το εστιατόριο «Eκείμερος»
  • 20:00-21:00 «Η Μικρασία της αγοράς»: Μουσικοθεατρικό δρώμενο από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας

 

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 20:00-21:00 «Εδέσματα και coctails με προϊόντα από τον Αμπελώνα της Νάουσας»: Επίδειξη και γευσιγνωσία από εστιατόρια και καφέ μπαρ της Νάουσας

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 00-19.00 «O Πρόσωπος της Νάουσας»: Workshop με την τεχνική βαψίματος του παραδοσιακού Προσώπου από το Εργαστήριο Παραδοσιακών Φορεσιών και Συνέχισης της Ναουσαίικης Παράδοσης «Το Κονάκι»
  • 19:00-20:00 «Γενίτσαροι και Μπούλες»: αναβίωση του παραδοσιακού δρώμενου από τον Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας (Κέρασμα κρασί, τσίπουρο, μπάτσο)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 00-14.00 “Δημιουργούμε το δικό μας σουβενίρ” με τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας:

α) Workshop με θέμα “Ανθισμένα μνημεία της Βέροιας” από το εργαστήριο  “Damianos Icon – Ilidanos”

β) Workshop με θέμα “Λουλουδάκια ροδακινιάς με την τεχνική felting από μαλλί προβατου” από το εργαστήριο “Πρόβατο στο μπάνιο”

  • 30 «Οι Μωμόγεροι»: Αναβίωση του παραδοσιακού δρώμενου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
  • 00 «Στράτα Φαείν»: Παρουσίαση του ποντιακού street food από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 12:00-14:00 “Pavlova της Ημαθίας με ροδάκινο”: Επίδειξη και γευσιγνωσία από αρτοζαχαροπλάστες της Ημαθίας

 

Επισκεφθείτε το stand του Επιμελητηρίου και παρακολουθήστε όλες τις δράσεις του Imathia Quality στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ!