Πρόθεση συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Winter Fancy Food Show 2024, 21-23 Ιανουαρίου Λας Βέγκας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση Winter Fancy Food Show 2024, που θα πραγματοποιηθεί από 21 με 23 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας στον εκθεσιακό χώρο Las Vegas Convention CenterWest Hall.

Η Winter Fancy Food Show είναι αναγνωρισμένη ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ. Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται από τον σύνδεσμο Specialty Food Association στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.300 μέλη. Η Specialty Food Association (SFA) είναι μια μη κερδοσκοπική, βασισμένη σε μέλη, εμπορική ένωση που ιδρύθηκε το 1952 και εκπροσωπεί επί του παρόντος 3.000+ επιχειρήσεις. Τα μέλη είναι προμηθευτές, εισαγωγείς και επιχειρηματίες, καθώς και διανομείς, έμποροι λιανικής και άλλοι που ασχολούνται με το εμπόριο ειδικών τροφίμων. Συνολικά, οι πωλήσεις ειδικών τροφίμων στις Η.Π.Α. ξεπερνούν τα 170 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Winter Fancy Food Show είναι το σημείο συνάντησης αγοραστών και εξαγωγέων από 30 και πλέον χώρες στη δυτική ακτή, καλύπτοντας το δυτικό κομμάτι των ΗΠΑ και προσελκύει πάνω από 30.000 επισκέπτες από όλα τα κανάλια του εμπορικού κλάδου. Στη 47η έκδοσή της Winter Fancy Food Show το 2023, φιλοξένησε σε έναν χώρο 130,250sq ft, 10.000 ειδικούς στο αντικείμενο τους συμμετέχοντες, και κοντά στους 2.000 εκθέτες από 36 χώρες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προτίθεται να συμμετάσχει φέτος για πρώτη φορά στο τριήμερο αυτό εκθεσιακό γεγονός, όπου δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα της μακεδονικής γης και να συνάψουν νέες εμπορικές συμφωνίες. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με συναδέλφους, να συνδεθούν με κορυφαίους αγοραστές, διανομείς και εμπόρους λιανικής και να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές σχέσεις.

Στόχος της Περιφέρειας με τη συμμετοχή της στην εν λόγω έκθεση είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας και η εξωστρέφεια των εξαγωγικά ώριμων επιχειρήσεων προς νέες αγορές όπως είναι αυτή της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας θα παραδοθεί σε προνομιακό σημείο της έκθεσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

  • τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
  • τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ
  • τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ., να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr, το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 κα. Τσιαμπαλή Χαρίκλεια, 2313330052 κα. Μαρία Ελευθεριάδου και 2313330043 κα. Άννα Παπακωνσταντίνου.

ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ