Εκτός λειτουργίας Taxisnet, υπηρεσίες ΑΑΔΕ και ΓΓΠΣΔΔ κ.ά. από Παρασκευή 24/11 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 25/11 και ώρα 9:00

Με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών της και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά σε αναβάθμιση των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων (Exadata).

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 09:00. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες που σχετίζονται με:

– Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.ά.)

– Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΨΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης

– Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.ά.

Όπως και στις προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, προκειμένου να είναι μικρότερη η επίπτωση από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.

 

  • Ανακοίνωση της ΑΑΔΕ (08/11/2023) για την πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για τα πρατήρια υγρών καυσίμων:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

– η Πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για τα συστήματα εισροών-εκροών υγρών καυσίμων (ΠΥΔΣΕΕΚ)
– το Μητρώo Φορολογικών Αποθηκών και Αποθηκών Τελωνειακής Αποταμίευσης (ΦΑ/ΑΤΑ)
– το Μητρώο Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων (ΠΥΚ)
– ο Υποδοχέας Σημάτων του Συστήματος Εισροών-Εκροών των ΠΥΚ προς την ΑΑΔΕ

θα είναι εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 22:00 έως και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 09:00, εξαιτίας αναβάθμισης των υπολογιστικών υποδομών.

Παρακαλούμε τους υπόχρεους διαχείρισης των ΠΥΚ και των ΦΑ/ΑΤΑ καθώς και τους Εγκαταστάτες των συστημάτων Εισροών-Εκροών να φροντίσουν μετά το ανωτέρω χρονικό διάστημα για:

– την ομαλή αποστολή των δεδομένων (δελτία εσόδων, ισοζύγια κ.λπ.) από τα ΠΥΚ στο Κέντρο Λήψης Σημάτων της ΑΑΔΕ
– την υποβολή δηλώσεων στο ΠΥΔΣΕΕΚ
– την υποβολή μεταβολών στα μητρώα των ΠΥΚ και ΦΑ/ΑΤΑ

 

  • Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας (08/11/2023)

Μη Διαθεσιμότητα της Δημιουργίας Λογαριασμού Νέου Χρήστη και Ενημέρωσης Στοιχείων

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 24/11/2023 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 25/11/2023 και ώρα 9:00, δεν θα είναι δυνατή η δημιουργία λογαριασμού νέου χρήστη στην διαδικτυακή πύλη του φορέα μας καθώς και η ενημέρωση στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, λόγω αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣΨΔ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

  • Ανακοίνωση e-ΕΦΚΑ (10/11/2023)

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι προσωρινά, από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 22:00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Φορέα λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που επηρεάζουν τις υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών.

Όπως και σε προηγούμενες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εν λόγω εργασίες να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ασφαλισμένων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση κατά την αποκατάσταση της διαθεσιμότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.