ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 1 Ιουλίου 2011

 

  • Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

«Για μια ακόμη φορά, το κόστος της ανικανότητας του κράτους καλούνται να το πληρώσουν οι επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας, σα να μην έφθαναν τα πλήγματα που έχουν δεχθεί από την οικονομική κρίση». Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος με αφορμή τις καταστροφές που σημειώθηκαν χθες σε επιχειρήσεις του κέντρου. Το ΕΒΕΑ ήδη, με συνεργεία εξειδικευμένων υπαλλήλων του, έχει αρχίσει την καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να υποβάλλει αίτημα προς την κυβέρνηση για την καταβολή ανάλογων αποζημιώσεων στις πληγείσες επιχειρήσεις.

  • ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα επείγοντα μέτρα του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-15.

  • ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, με το σχέδιο νόμου για τα Μέτρα Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-15 που ψηφίστηκε στη Βουλή, παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς των απαγορεύσεων πλειστηριασμού που έληξαν την 30η Ιουνίου 2011.

  • ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Πτωτικά κινήθηκε για έναν ακόμη μήνα, τον Απρίλιο, ο τζίρος στο λιανεμπόριο, ακόμη και στα καταστήματα τροφίμων και καυσίμων, γεγονός που οφείλεται στη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του εισοδήματος, αλλά και της έντονης αβεβαιότητας που επικρατεί για την πορεία της οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ. ΣΤΑΤ.) ο δείκτης όγκου στο λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, τον Απρίλιο του 2011 μειώθηκε 8% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2010.

Πηγή: ΕΒΕΑ