Κ.Ε.Ε.Ε.: ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ Γ.Ε.ΜΗ. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Την άμεση απόσυρση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία η ευθύνη για την τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου περνά στον έλεγχο της γενικής γραμματείας Εμπορίου, και την αναθεώρηση της στάσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, «που οδηγεί -μέσω της αδικαιολόγητης απαξίωσής τους- στον αφανισμό των Επιμελητηρίων» ζήτησε η διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε έκτακτη διευρυμένη συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Γιώργου Κασιμάτη, με τη συμμετοχή των δύο υποψήφιων προέδρων στις προσεχείς εκλογές, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου και Παύλου Ραβάνη. Στη σχετική απόφαση αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ΚΕΕΕ και τα Επιμελητήρια-μέλη της δεν πρόκειται επ' ουδενί λόγο να αποδεχθούν τετελεσμένα ή την προσφυγή σε μεσοβέζικες λύσεις αμφιβόλου αποτελέσματος, που στοχεύουν στη συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του επιμελητηριακού θεσμού και στην αποψίλωση του ρόλου του».
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΡΦΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ξεκίνησε χθες η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για το μορφότυπο του ηλεκτρονικού τιμολογίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και η ηλεκτρονικοποίηση των παραστατικών θα απαλλάξει τις επιχειρήσεις από σημαντικά διοικητικά βάρη, θα αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες των συναλλαγών, θα έχει ως αποτέλεσμα και τη δραστική μείωση του οικονομικού κόστους το οποίο για κάθε συναλλαγή θα είναι δεκάδες φορές. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 10 Απριλίου 2012.
Σ.ΕΠ.Ε.: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στις ευέλικτες μορφές εργασίας των εργαζομένων τους στρέφονται πολλές επιχειρήσεις μειώνοντας το λειτουργικό τους κόστος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, για πρώτη φορά στις νέες προσλήψεις κυριαρχούν η μερική και η εκ περιτροπής εργασία. Ειδικότερα, το πρώτο δίμηνο του 2012 έγιναν 26.076 προσλήψεις με μερική απασχόληση και 8.670 προσλήψεις με εκ περιτροπής εργασία, σύνολο δηλαδή 34.746 προσλήψεις, ενώ μόνο 32.577 προσλήψεις ήταν για θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Ε.Σ.Ε.Ε.: ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Μια νέα υπηρεσία δωρεάν παροχής εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης προς όσες μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις το επιθυμούν προσφέρει η Ε.Σ.Ε.Ε. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι θα επισκέπτονται σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες τις έδρες των επιχειρήσεων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα αναγνωρίζουν σε συνεργασία με τον επιχειρηματία τις προβληματικές καταστάσεις και θα προτείνουν αποδοτικές λύσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στο site της Ε.Σ.Ε.Ε. (http://www.esee.gr/).
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Το ΕΒΕΑ προκηρύσσει και φέτος Πανελλήνιο Διαγωνισμό για φοιτητές – σπουδαστές και μαθητές. Για τους φοιτητές ο διαγωνισμός έχει αντικείμενο τη συγγραφή εργασίας με θέμα: «Μέτρα στήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης» και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι και την 18η Μαΐου 2012. Οι μαθητές της Β΄ & Γ΄ τάξης των Λυκείων Αττικής θα διαγωνιστούν στη θεματική ενότητα «Τα οξύτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας σήμερα και οι ενδεδειγμένες λύσεις» σε διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο ΕΒΕΑ στις 1 Απριλίου 2012, ημέρα Κυριακή (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την 28η Μαρτίου 2012). Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΑ http://www.acci.gr/ ενώ υπεύθυνη είναι η κα Κ. Παπαδιαμαντοπούλου, τηλ.: 210-36.22.158, fax: 210-36.12.218, e – mail: brabeia-ebea@acci.gr
Πηγή: ΕΒΕΑ