Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ G8
Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ θα σέβεται τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, στήριξαν οι ηγέτες από τις Οκτώ πιο Ανεπτυγμένες Οικονομίες του πλανήτη (G8) στο κοινό ανακοινωθέν τους, δίδοντας παράλληλα έμφαση στη σημασία μιας ισχυρής και συνεκτικής Ευρωζώνης για την παγκόσμια σταθερότητα και ανάκαμψη.
ΤτΕ: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ
Με ανακοίνωσή της η ΤτΕ διέψευσε «κατηγορηματικά δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρεται σε δήθεν σχεδιασμό για επιβολή ορίου στις αναλήψεις καταθέσεων και περιορισμών στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό».
ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ 200 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ
Πάνω από 20.000 επιχειρήσεις και κλαδικοί φορείς θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ με κονδύλια της τάξης των 200 εκατ. ευρώ για την εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων. Όπως ανακοινώθηκε από τη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των κλαδικών φορέων και των επιχειρήσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ειδικό πρόγραμμα για τη διαρθρωτική προσαρμογή εντός της κρίσης και ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε τελικά σε 200 εκατ. ευρώ έναντι 80 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί αρχικά.
Πηγή: ΕΒΕΑ