ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 4 Απριλίου 2013

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Την πεποίθησή του ότι οι προοπτικές εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά είναι εξαιρετικά ευοίωνες τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ στο 2ο Ελληνορωσικό εξαγωγικό συμπόσιο, «Προωθώντας ελληνικά προϊόντα στη ρώσικη αγορά». Μεταξύ άλλων, ο κ. Μίχαλος τόνισε: «Η πορεία των ελληνικών εξαγωγών  στη Ρωσία αντικατοπτρίζει τη διάθεση των εκατέρωθεν επιχειρηματικών κοινοτήτων να αξιοποιήσουν από κοινού τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των ελληνικών προϊόντων. Το 2012 η αξία των ελληνικών εξαγωγών πλησίασε τα 460 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 22% σε σύγκριση με το 2011. Οι προοπτικές για περαιτέρω διεύρυνση και ενίσχυσης της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά είναι εξαιρετικές. Και γι' αυτό ακριβώς θεωρούμε σημαντική κάθε προσπάθεια με στόχο τη διευκόλυνση της δικτύωση μεταξύ επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση τυχόν εμποδίων».

ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ

       Σε συμβιβαστική πρόταση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα κατέληξαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί. Το Ειδικό Ενιαίο Τέλος (ΕΕΤΗΔΕ) καταργείται και τη θέση του παίρνει ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ο οποίος με τις ισχύουσες ρυθμίσεις (δηλαδή χωρίς να κόβεται το ρεύμα), ειδικά για εφέτος, θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ με χαμηλούς συντελεστές 10%-15%

ΥΠ.ΑΝ.: ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

Επανεκκίνηση των έργων κατασκευής και επισκευής των οδικών αξόνων της χώρας, εκτίμησε πως θα υπάρξει εντός του Απριλίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «τα έργα στους αυτοκινητόδρομους, έχουν σταματήσει για δύο χρόνια, αλλά είμαστε στην τελική ευθεία και μέσα στον Απρίλιο θα μπουν μπουλντόζες». Παράλληλα σημείωσε ότι η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων θα δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

ΣΕΒ: ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΥΤΕ ΤΟ 2014

       Την εκτίμηση ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα βαθύνει φέτος και ότι δεν θα υπάρξει ανάπτυξη ούτε το 2014 εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ζητώντας παράλληλα αναθεώρηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, με αναπτυξιακούς όρους και δημοσιονομική ευελιξία. «Τα νούμερα δεν βγαίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο κ Δασκαλόπουλος επεσήμανε την ανάγκη ταχύτερης προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να πληρώσει πολύ ακριβά η Ελλάδα την κυπριακή κρίση, η οποία όπως είπε μπορεί να αφαιρέσει έως και μια μονάδα από το ΑΕΠ της χώρας μας.

Πηγή: ΕΒΕΑ