ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 8 Αυγούστου 2013

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Τη δυνατότητα στο Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν και έχουν σημαντικό ύψος   ταμειακά βεβαιωμένων οφειλών (άνω των 50.000 ευρώ) προς αυτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και το μήνα Αύγουστο, παρέχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε η κυβέρνηση.

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

      Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, στην οποία προβλέπονται αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την είσπραξη των καθυστερούμενων εισφορών, επιταχύνοντας τις διαδικασίες λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -όπως κατασχέσεις κ.ά.-, που μπορούν να λαμβάνονται πλέον σε χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τον έναν μήνα και 20 ημέρες. Ειδικότερα, στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν αθροιστικά (στο ίδιο Ταμείο) τα 5.000 ευρώ.

ΠΟΛΥΖΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Στη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, αποφασίστηκε ότι η τουριστική κίνηση κάθε περιοχής, αλλά και ο εμπορικός χαρακτήρας της θα αποτελέσουν τα βασικά κριτήρια που θα καθορίσουν τελικά σε πόσες και ποιες περιοχές της Ελλάδας θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα περισσότερες από επτά Κυριακές το χρόνο. Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, οι αντιπεριφερειάρχες, με βάση το νέο νόμο, θα πρέπει να αποφασίσουν για το θέμα των Κυριακών μέσα σε τρεις μήνες.

Πηγή: ΕΒΕΑ