Ø Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Η ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση και μεταρρυθμίσεις δε σημαίνει και αποδοχή των μνημονίων τόνισε χθες π πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ Κ. Μίχαλος.Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΕΒΕΑ για το εθνικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης ο κ. Μίχαλος ανέφερε πως στις εκλογές του Μαΐου, οι πολίτες έδειξαν ξεκάθαρα τη δυσφορία τους για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια και που φαίνεται να έχει εξαντλήσει πλέον τα όρια ανοχής της κοινωνίας, ενώ, συνέχισε, η αλλαγή πλεύσης σε μια σειρά από τομείς, με κυριότερους τη φορολογική πολιτική, την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και την ενίσχυση των κοινωνικών παροχών είναι θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την επιβίωση της σημερινής συγκυβέρνησης.
Ø ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ Ο Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Τον Γ. Στουρνάρα πρότεινε για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος το Γενικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤτΕ, η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον διορισμό διοικητή αφορά στο πρόσωπο του τέως υπουργού Οικονομικών. Η εισήγηση αναμένεται να γίνει αποδεκτή από το Υπουργικό Συμβούλιο και στις 20 Ιουνίου ο κ. Στουρνάρας θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.
ØΥΠ.ΑΝ.: ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ
«Πρέπει να μειωθεί το καλάθι της νοικοκυράς, το ψωμί, το γάλα, τα τηλέφωνα» τόνισε ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Γιακουμάτος, κατά την τελετή παράδοσης από τον τέως υφυπουργό, Αθ. Σκορδά. «Σε δύο μήνες θα υπάρξουν αποτελέσματα στη μείωση τιμών» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι στόχος είναι η προστασία του καταναλωτή. Ταυτόχρονα, ως τομέα απόλυτης αιχμής, που έχει σχέση με την αποκατάσταση του επιπέδου ζωής της ελληνικής κοινωνίας περιέγραψε τον τομέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης ο νέος υπουργός Ν. Δένδιας.
Ø ΕΒΙΚΕΝ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Την επαναφορά της διατίμησης για την ηλεκτρική ενέργεια που αγοράζουν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες και καθορισμό της τιμής στα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα ζητεί η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) με επιστολή προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Ø ΠΣΕ: Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ
Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων για να διαπιστώσει τα αίτια της επιβράδυνσης της εξωστρεφούς πορείας των ελληνικών επιχειρήσεων. Μετά και τα τελευταία αρνητικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο ΠΣΕ σε πανελλαδική έρευνα στα μέλη του. Στο Διαρκές Βαρόμετρο που τηρεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων για τις επιχειρήσεις-μέλη του, σχετικά με τα αντικίνητρα των εξαγωγών την τελευταία διετία το 64% των ερωτηθέντων έχει απαντήσει ότι μεγαλύτερο πρόβλημα για τους εξαγωγείς είναι η έλλειψη ρευστότητας και το 18% αναφέρει την έλλειψη εμπιστοσύνης των εμπορικών εταίρων ως προς την κατάσταση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ø ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Την πρώτη έγκριση ομαδικών απολύσεων με τη νέα σύνθεση και τον αναβαθμισμένο ρόλο του έλαβε χθες το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, κατά τη διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης στο υπουργείο Εργασίας επί της Σταδίου. Με ψήφους τέσσερις υπέρ και τρεις κατά, το ΑΣΕ ενέκρινε την απόλυση 45 εργαζομένων –έγκριση που εμπίπτει στη διαδικασία περί ομαδικών απολύσεων– από την εταιρεία Χαλυβουργία Ελλάδος, συμφερόντων Μάνεση.
Ø «ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ», ΗΜΕΡΙΔΑ & WORKSHOPS, ΕΒΕΑ 26 IOYNIOY 2014
Ημερίδα και Workshops με θέμα: «Εναλλακτικοί Τρόποι Επίλυσης Διαφορών – Διαιτησία και Διαμεσολάβηση στην Υπηρεσία του Επιχειρηματία και του Πολίτη» θα πραγματοποιηθούν στο Ε.Β.Ε.Α. την Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 10.00, αίθουσα ΕΡΜΗΣ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος), με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων-μελών για τους Εναλλακτικούς Τρόπους Επίλυσης Διαφορών. Η συμμετοχή στις Εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Περισσότερες Πληροφορίες στο Τμήμα Διαιτησιών – Κέντρο Διαμεσολάβησης E.B.E.A: Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3382310, 210 3382311 fax: 210 3624341, email: arbitrary@acci.gr.