Από τις δράσεις του Insuleur για τα νησιά – Ανάπτυξη και υποστήριξη μικρών βιομηχανιών στα νησιά της Μεσογείου ως διέξοδος από τη σημερινή κρίση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 
ΕΔΡΑ : Αγ.Κων/νου 3 – Πειραιάς – ΤΚ 18531

τηλ. 210 – 4121503 / 4126917 / 4179065
Fax: 210 – 4122790
e-mail : eepir@otenet.gr/site: www.eep.gov.gr
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : Εθν. Αντιστάσεως 98 – Ελευσίνα               Πειραιάς :  11/04/12
Τηλ. 210 – 55.60.756  Fax : 210 – 55.60.384                                     

                 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τις δράσεις του Insuleur για τα νησιά

       Στη συνδιάσκεψη του έργου SMILIES (Πρόγραμμα MED), με τίτλο «Ανάπτυξη και υποστήριξη μικρών βιομηχανιών στα νησιά της Μεσογείου ως διέξοδος από τη σημερινή κρίση» (Επιμελητήριο Ρεθύμνου, 19/03/12) συμμετείχε το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (Insuleur) με ομιλητές τον κ. Γεώργιο Μπενέτο, Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Ταμία του Insuleur και τον κ. Γεώργιο Ασωνίτη, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του Insuleur.

       Το διακρατικό έργο SMILIES (Small Mediterranean Insular Light Industries Enhancement and Support), με εταίρους από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Γαλλία και επικεφαλής εταίρο το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, αφορά στην ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, της μεταποίησης και της καινοτομίας των μικρών επιχειρήσεων των νησιών της Μεσογείου.

       Στη συνδιάσκεψη παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα – συμπεράσματα του έργου, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις για νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να υποστηριχθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

       Οι εκπρόσωποι του Insuleur τοποθετήθηκαν για τις προτάσεις του Δικτύου Insuleur για την κεφαλαιοποίηση και συνεργασία σε συγκεκριμένες περιφερειακές πολιτικές για τα νησιά της Ε.Ε. (κ. Γ. Μπενέτος) και για την πιθανή συνεργασία του έργου διακρατικής ναυτιλιακής συνεργασίας Innonautics, στο οποίο το Δίκτυο είναι εταίρος, με το έργο SMILIES (κ. Γ. Ασωνίτης).          

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Π.

Πηγή: Ε.Ε.Π.