ΒΕΘ NEWSLETTER 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠ.ΑΝ.: ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Με μερική απελευθέρωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις μισθώσεις των επαγγελματικών και εμπορικών ακινήτων οδηγούν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες και τους εμπόρους – ενοικιαστές καταστημάτων και γραφείων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να εκδοθεί πόρισμα μέσα από ειδική επιτροπή καταλήγει στο να μην απελευθερωθεί πλήρως η αγορά των ενοικίων στην επαγγελματική στέγη.

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ

Διάσπαση και διατήρηση μόνο του στρατιωτικού σκέλους για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης για ΛΑΡΚΟ περιλαμβάνει η τελική κυβερνητική πρόταση, που, σύμφωνα με πληροφορίες, κλείδωσε στις διαδοχικές συσκέψεις για το μέλλον των τριών εταιρειών στο υπουργείο Οικονομικών. Την Παρασκευή θα είναι έτοιμη η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κομισιόν για την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δήλωσε αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας κα. Γεννηματά.

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη, ενεργοποιούνται οι διατάξεις του νόμου 4152/2013, σύμφωνα με τις οποίες μόνο στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης) και όχι σε άλλες Αρχές, όπως τα διοικητικά δικαστήρια, θα προσφεύγουν εφεξής οι φορολογούμενοι, οι οποίοι αμφισβητούν τα πρόστιμα που τούς έχουν επιβληθεί για φοροδιαφυγή.

ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ 6ο ΣΥΝΕΧΗ ΜΗΝΑ

Για έκτο διαδοχικό μήνα, τον Αύγουστο, συνεχίστηκαν οι αποπληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία. Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 1968, καταγράφοντας σε ετήσια βάση μείωση 1,3%.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ: «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ»

Το ΕΒΕΑ και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ε.Β.Ε.Α., στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση των επιχειρήσεων, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: Παρουσίαση του Προγράμματος του ΕΣΠΑ: «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ». Η εν λόγω Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ε.Β.Ε.Α., Αίθουσα Ερμής (6ος όροφος) την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 5:00 μ.μ. Στόχος του προγράμματος είναι υποστήριξη των ΜμΕ και – υπό προϋποθέσεις –  των μεγάλων επιχειρήσεων, για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και η τόνωση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους.

Πηγή: ΒΕΘ