Β.Ε.Θ. Newsletter [12 Αυγούστου]

 

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου της συμφωνίας με τους δανειστές

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια και να ψηφισθεί μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

περισσότερα…

 

Νέες επιβαρύνσεις σε εκατομμύρια φορολογούμενους

Η προκαταβολή φόρου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες αυξάνεται για το φορολογικό έτος 2015 από 55% σε 75% και από το 2016 στο 100%.

περισσότερα…

 

Σταθάκης: Η νέα συμφωνία έχει διαφορετική δομή από το email Χαρδούβελη

Η νέα συμφωνία με τους δανειστές φέρνει ηπιότερη προσαρμογή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας λίγες ώρες μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων στο Mega.

περισσότερα…

 

Μεϊμαράκης: Κακή η συμφωνία, αλλά πρέπει να την ψηφίσουμε

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέρριψε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

περισσότερα…

 

Τσεκούρι στο μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ βάζει η συμφωνία

«Εντολή» να μειώσει δραστικά έως το 2020 το μερίδιό της στην αγορά λιανικής κάτω του 50% από το 98% σήμερα, δίνει στη ΔΕΗ το νέο Μνημόνιο.

περισσότερα…

 

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

Παρατείνεται και για το 2015 η έκπτωση 20% για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

περισσότερα…

 

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Θα επιβάλλεται σε όσους ιδιοκτήτες δεν περάσουν το αυτοκίνητό τους έξι μήνες μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

περισσότερα…

 

Tα επόμενα βήματα για τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων

Έως τα τέλη Αυγούστου 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος θα εκδώσει όλες τις αναγκαίες διατάξεις για την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας, κατόπιν βελτιώσεων σε συμφωνία με τους “Θεσμούς”.

περισσότερα…

 

Bloomberg: Κινδυνεύει με καθυστερήσεις λόγω Γερμανίας το ελληνικό πρόγραμμα

Η Merkel, αντιμετωπίζει αντιστάσεις από το εσωτερικό του κόμματός της για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την Ελλάδα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για πολιτικούς και πρακτικούς λόγους, σύμφωνα με δύο στελέχη του κόμματός της τα οποία το πρακτορείο δεν κατονομάζει.

περισσότερα…

 

ΚΕΠΕ: Το 33% των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει internet

Σχεδόν τελευταία στην ψηφιακή οικονομία παραμένει η Ελλάδα, πετυχαίνοντας καλύτερες επιδόσεις μόνο συγκριτικά με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Την ίδια ώρα, μόνο 62% των εταιριών διαθέτουν ιστοσελίδα και το 78% διαθέτουν σταθερή σύνδεση ευρυζωνικότητας.

περισσότερα…

 

Le Monde: Πρωτοφανές κλίμα ηρεμίας στις διαπραγματεύσεις

Η Ελλάδα και οι εταίροι της υπέγραψαν χθες μία τεχνική συμφωνία σε ατμόσφαιρα ηρεμίας, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Monde.

περισσότερα…

 

Θεοδωράκης: Κακομαθημένο παιδί η Κωνσταντοπούλου

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτηρίζει την κ. Κωνσταντοπούλου κακομαθημένο παιδί, υποστηρίζοντας ότι η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί να γίνει χωρίς την παρουσία της.

περισσότερα…