Δελτίο ΕΒΕΑ 3 Μαΐου 2012

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

«Οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές θα πρέπει πρωτίστως να έχει ισχυρή πολιτική βούληση, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα στην επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων όρων της νέας δανειακής σύμβασης και συγκεκριμένα αυτών που θέτουν προσκόμματα στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι περιμένει η αγορά μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά είναι η πλήρης αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και βεβαίως οι πόροι αυτοί να εισρεύσουν στην αγορά» συνέχισε ο κ.Μίχαλος.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 18 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Προκαταβολή» κεφαλαίων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα λάβουν οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες, καθώς χθες το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε και τις τεχνικές λεπτομέρειες. Πρόκειται για συμβάσεις που θα υπογράψουν οι τράπεζες με σκοπό να τους προκαταβληθούν 18 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας.

ΕUROSTAT: ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Την υψηλότερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ, κατέγραψε η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2012, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat, από 14,7% τον Ιανουάριο του 2011 σκαρφάλωσε στο 21,7% τον Ιανουάριο του 2012. Αλλά και στην Ευρωζώνη η ανεργία το Μάρτιο εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαπενταετίας, στο 10,9%.