ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 10 Απριλίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΒΕΑ: ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

«Ο χώρος της υγείας αποτελεί τον υπ' αριθμό ένα στόχο της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, στο πλαίσιο της περικοπής των δημοσίων δαπανών και της μείωσης του ελλείμματος»  τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Ρευστότητα -ομόλογα και επιπτώσεις στις εταιρείες ιατροτεχνολογικών ειδών και φαρμάκων" που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΕΒΕΑ. Στην ανάγκη μιας συγκροτημένης διοίκησης και διαχείρισης στο σύστημα Υγείας της χώρας αναφέρθηκε ο κ. Αν. Μπεκυράς, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού και μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕΑ. Ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ, έκανε λόγο για κολοσσιαία ζημιά.

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την Τρίτη, 3 Απριλίου 2012, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, μετά από σχετική πρόσκληση του νεοεκλεγέντα προέδρου της, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, τις θέσεις των Αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα και του Οικονομικού Επόπτη με τους αναπληρωτές τους κατέλαβαν οι εξής:

Α' Αντιπρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος,

Β' Αντιπρόεδρος ο κ. Ιορδάνης Τσώτσος,

Γ' Αντιπρόεδρος ο κ. Άγγελος Τσατσούλης,

Δ' Αντιπρόεδρος ο κ. Παύλος Τονικίδης,

Γενικός Γραμματέας o κ. Παναγιώτης Αγνιάδης,

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης,

Οικονομικός Επόπτης ο κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης και

Αναπληρωτής Οικονομικός Επόπτης ο κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ

Σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακινήτων, καταθέσεων και κινητών περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 300 ευρώ στο Δημόσιο θα μπορεί να προχωράει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο οδηγιών που εξέδωσε, το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις είναι τα 1.000 ευρώ.

«ΑΘΗΝΑ ΞΑΝΑ»: ΠΟΡΟΙ 120 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Πόροι του ΕΣΠΑ ύψους 120 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθήνα Ξανά» για την αναβάθμιση του κέντρου και την τόνωση της τοπικής οικονομίας θα δοθούν στη διάθεση και διαχείριση του δήμου της Αθήνας, σύμφωνα με το σύμφωνο συνεργασίας για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας που υπέγραψαν χθες η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

ΣΤΟ 1,7% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ

         Στο 1,7% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός το Μάρτιο, από 2,1% που ήταν τον Φεβρουάριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΒΕΘ

Επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών της Θεσσαλονίκης, απαισιοδοξία των καταναλωτών για την εξέλιξη της ανεργίας, πτώση των πωλήσεων και των παραγγελιών στη βιομηχανία καταγράφει μεταξύ άλλων το βαρόμετρο του ΕΒΕΘ.

ΒΟΥΤΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Πτώση κατά 8,3% σημείωσε σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής έναντι μείωσης 4,3% που καταγράφηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010, όπως ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 7,2%, έναντι μείωσης 4,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 1,4% ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Ενίσχυση των εξαγωγών κατά 1,4% καταγράφηκε τον Φεβρουάριο ενώ περιορίστηκαν περαιτέρω οι εισαγωγές, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η συνολική αξία των εισαγωγών – αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 2,3 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο 2012 έναντι 2,7 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 13,7%. Η συνολική αξία των εξαγωγών – αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 1,251 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο 2012, έναντι 1,233 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 1,4%.

ΔΕΗ: ΠΡΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Δύο σενάρια για την απελευθέρωση των τιμολογίων στη χαμηλή τάση, τα οποία από τον Ιανουάριο του 2013 παύουν να ρυθμίζονται από το κράτος, βάσει του μνημονίου, προανήγγειλε, χθες, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με το μνημόνιο, μέχρι το β' 6μηνο του 2013, τα τιμολόγια χαμηλής τάσης θα πρέπει να αντανακλούν πλήρως το κόστος παραγωγής του ρεύματος.

Πηγή: ΕΒΕΑ