ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 10 Φεβρουαρίου 2011

 

  • ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 3000 ΕΥΡΩ

Αυξάνεται σε 3.000 ευρώ από 1.500 ευρώ το όριο των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτών για αγορές αγαθών ή παροχή υπηρεσιών πάνω από το οποίο είναι υποχρεωτική η εξόφληση τους με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή  με επιταγές. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2011.

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Από τις 10 Μαρτίου 2011 θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων». Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ, ενισχύονται οι επενδύσεις προϋπολογισμού από 30.000 έως 250.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται από 40% έως 45% για κάθε επιχείρηση, ανάλογα με το μέγεθός της και έως 50% για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση, εάν συμμετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα.

  • ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
    Κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στις 23 Φεβρουαρίου 2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που επιχειρούνται από την κυβέρνηση, τόσο στο φορολογικό νομοσχέδιο, όσο και στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, αποφάσισε χθες η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΣΕΕ, θα υπάρξουν τριήμερες κινητοποιήσεις από 21 έως 23 Φεβρουαρίου, με αποκορύφωμα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στις 23 Φεβρουαρίου.

  • ΕΒΕΑ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δημοσκόπηση πραγματοποιεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με θέμα τη μεταβολή του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων. Το σχετικό ερωτηματολόγιο βρίσκεται αναρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΒΕΑ (http://www.acci.gr/). Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας, ώστε τα αποτελέσματά της δημοσκόπησης να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά.

Πηγή: ΕΒΕΑ