ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 11 – 13 Αυγούστου 2012

ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΤΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Μείωση εσόδων αλλά και συγκράτηση του ελλείμματος, όπως και βελτίωση το πρωτογενούς ελλείμματος έδειξαν τα στοιχεία του επταμήνου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, μειωμένα κατά 2.794 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου εμφανίζονται τα καθαρά έσοδα, τα οποία στο διάστημα Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012 ανήλθαν σε 27.644 εκατ. ευρώ. Στα 13.203 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο επτάμηνο, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, έναντι του στόχου για έλλειμμα 14.829 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 2.782 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Βελτίωση κατά 2.696 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι παρουσιάζει και το πρωτογενές έλλειμμα

      

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

         Αναστέλλεται η διαδικασία χορήγησης νέων αδειών για φωτοβολταϊκά και μειώνονται δραστικά οι εγγυημένες τιμές απορρόφησης της ενέργειας από φωτοβολταϊκές μονάδες, με αποφάσεις του υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου. Παράλληλα, ενεργοποιείται ο νόμος που προβλέπει απόδοση μέρους του τέλους ΕΡΤ που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για την ενίσχυση του λογαριασμού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΕΛΒΟ

Να προχωρήσει τις διαδικασίες για την πώληση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ (ΕΛΤΑ) και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΛΒΟ) αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΔΟΥ

Σύσκεψη για το πρόγραμμα δράσης όλων των εμπλεκομένων διωκτικών, ελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή υπό την προεδρία του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι δράσεις για τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, αποφασίστηκαν συγκεκριμένες ενέργειες και τέθηκε στρατηγικός στόχος για την άμεση  συλλογή εσόδων.

ΝΕΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΟ ΣΔΟΕ

Αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας, Ιωάννης Διώτης, από τον εφοριακό Στέλιο Στασινόπουλο. Ο κ. Στασινόπουλος αναλαμβάνει την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της κυβέρνησης με τις επιλογές 12 νέων ειδικών γραμματέων συνολικά σε οκτώ υπουργεία.

Πηγή: ΕΒΕΑ