ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 11-13 Δεκεμβρίου 2010

 

  • Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ δήλωσε:  «Τη χθεσινή μέρα είχαμε έναν καταιγισμό νέων μέτρων, που για να αξιολογηθούν αντικειμενικά, απαιτείται χρόνος. Μόνο με διατάγματα, πάντως, δεν κυβερνάται μια χώρα. Για να βγούμε από την κρίση, τα όποια μέτρα πρέπει να στοχεύουν προς δύο κατευθύνσεις: Την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική συνοχή. Και το σπουδαιότερο, για να υλοποιηθεί επιτυχώς μια πολιτική απαιτείται αυτοί που καλούνται να την εφαρμόσουν να συμφωνούν μεταξύ τους και να την πιστεύουν. Και δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει με τη σημερινή κυβέρνηση». Σχετικά με τα νέα μέτρα ο κ. Μίχαλος δήλωσε: «Οι νέες ρυθμίσεις στα εργασιακά θεωρούμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», ενώ σχετικά με το νέο επενδυτικό νόμο, εκτιμά ότι οι ρυθμίσεις του μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ, το ΕΒΕΑ διαφωνεί κάθετα με τις οριζόντιες περικοπές μισθών, οι οποίες καταδικάζουν τις επιχειρήσεις αυτές σε ακόμη χαμηλότερη παραγωγικότητα.

  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ

Η κυβέρνηση θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία δημόσιου πυλώνα στις τράπεζες, με την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Αττικής, την εκ βάθρων αναδιοργάνωση της Αγροτικής Τράπεζας ως ένα αυτόνομο ίδρυμα και τον διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα συγκεκριμενοποιήσει με ποσοτικούς πλέον στόχους τα κρατικά-περιουσιακά στοιχεία που βαίνουν προς μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο του νέου έτους θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου από την οποία προσδοκώνται και τα περισσότερα έσοδα.    

  • ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ 4,2% ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

          Μείωση 4,2% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, έναντι μείωσης 9,6% που είχε καταγράψει πριν από ένα χρόνο. Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2009, παρουσίασε μείωση κατά 5,5%, έναντι μείωσης 10,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.

  • ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΒΕΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΒΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ενημερώνονται τα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011, οι δραστηριότητες του παραρτήματος του ΕΒΕΑ Αργυρούπολης μεταφέρονται στο παράρτημα ΕΒΕΑ Γλυφάδας (Σάββα Λαζαρίδη 6 & Κονδύλη, τηλ. 210-8945380 και 210-8945870).

Πηγή: ΕΒΕΑ