ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 12 Σεπτεμβρίου 2014

 

Ø  ΦΡΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Προσωρινό «φρένο» στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έβαλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς έκανε δεκτή την αίτηση των καταστηματαρχών, εμπόρων και ιδιωτικών υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η λειτουργία των καταστημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας τις Κυριακές, μέχρι να εκδοθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ η οριστική απόφαση επί της κύριας προσφυγής που έχουν καταθέσει οι έμποροι, κ.λπ., που θα συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου. Η απόφαση στηρίζεται στο σκεπτικό  ότι από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι έμποροι, καταστηματάρχες, κ.λπ. θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη» ηθική βλάβη.

 

ØΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΑΠΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

Ολόκληρο το ποσό της πρώτης δόσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακίνητων όπως προέκυψε από την αρχική εκκαθάριση χωρίς να ληφθούν υπόψη οι εκπτώσεις που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, θα πληρωθεί στην πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ στις 30 Σεπτεμβρίου. Όπως προκύπτει από τη χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, για τους φορολογουμένους αυτούς, εντός του Οκτωβρίου θα γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν τα 8 «βήματα» για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και τη διόρθωση των λαθών και παραλείψεων στο Ε9.

Ø ΥΠ.ΟΙΚ.: ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ – ΕΚΡΟΩΝ

Δημοσιοποίηση «λευκής λίστα» με τα πρατήρια καυσίμων που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών – εκροών, επιβολή κυρώσεων και άμεση διακοπή ανεφοδιασμού των πρατηρίων που δεν έχουν συνδεθεί στο σύστημα αλλά και δημιουργία online ηλεκτρονικής εφαρμογής μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα βλέπουν στο κινητό τους τα «νόμιμα» πρατήρια καθώς και τις τιμές στις οποίες αυτά πωλούν τη βενζίνη και το πετρέλαιο είναι τα νέα μέτρα που προωθεί άμεσα το υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση του λαθρεμπόριο. Τις νέες δράσεις αλλά και την πορεία εφαρμογής του συστήματος εισροών – εκροών στην αγορά παρουσίασε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Τσαβδάρης.

 

ØΚΟΜΙΣΙΟΝ: «ΜΕΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΒΕΛΤΙΟΥΜΕΝΗ» Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην τρίτη κατηγορία των κρατών μελών της ΕΕ με «μέτρια αλλά βελτιούμενη ανταγωνιστικότητα» κατατάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την ανταγωνιστικότητα που δόθηκε στη δημοσιότητα και στην οποία σημειώνεται ότι η χώρα μας επιστρέφει στην ανάπτυξη μετά από μια παρατεταμένη και βαθιά ύφεση, αλλά παραμένουν «αγκάθια» όπως η ανεργία και η διαφθορά.

 

ØΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, 17.9.2014, ΩΡΑ 18:00, INNOVATHENS – ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΤΟΥ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – ΘΕΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18.00, στον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών και δράσεων του έργου, ενώ η ομάδα υποστήριξης της Θερμοκοιτίδας θα παρέχει πληροφορίες και οδηγίες για τη συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης ένταξης στη ΘΕΑ.

 

ØΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21:00

Μια μέρα της εβδομάδας για γνωριμία της Θερμοκοιτίδας με το κοινό! Κάθε Τρίτη για όλο τον μήνα Σεπτέμβριο, η Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – ΘΕΑ θα είναι ανοιχτή όλη τη μέρα μέχρι τις 21:00, όπου θα μπορεί κανείς να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις, να γνωριστεί με την ομάδα υποστήριξης και να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δράσεις της. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα για τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής επί τόπου, για την υποστήριξη όποιου χρειάζεται βοήθεια.Οι αιτήσεις του πρώτου κύκλου ένταξης στη Θ.Ε.Α. ξεκίνησαν και συνεχίζονται έως 30 Σεπτεμβρίου. ­ Πληροφορίες για το πρόγραμμα και για συμμετοχή στο http://www.theathensincube.gr/ και στα τηλέφωνα 211-1036900-1, 210-3631317, 210-3382253.