ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 13 Μαΐου 2014

 

Ø ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Mε νέα εργαλεία ελέγχου επιχειρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από το 2015 τίθεται σε ισχύ το περιουσιολόγιο με παράλληλη κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, ενεργοποιούνται από φέτος νέες τεχνικές ελέγχου με οnline πρόσβαση των ελεγκτών στους τραπεζικούς λογαριασμούς, διεύρυνση των κατασχετηρίων σε όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο και διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με το Κτηματολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λπ. 

 

Ø ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΒΛΕΠΕΙ» ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

Απαισιόδοξοι σχετικά τις προσδοκίες τους για τους επόμενους 12 μήνες εξακολουθούν να είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, όμως εμφανίζονται πιο θετικοί σε σχέση με την προηγούμενη κοινοτική δημοσκόπηση. Αναλυτικότερα, με βάση τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15-24 Μαρτίου και δημοσιοποιήθηκε χθες, το 56% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι χειρότερη του επόμενους 12 μήνες, ενώ το 16% θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

 

Ø ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΜΕΙΩΣΗ 20,7% ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Μείωση 20,7% κατέγραψε το Φεβρουάριο η οικοδομική δραστηριότητα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα, το Φεβρουάριο 2014 το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας παρουσίασε μείωση κατά 20,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 15,1% στην επιφάνεια και κατά 5,9% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

 

Ø  ΑΝΑΠΤΥΞΗ 0,6% Ή ΚΑΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΟ 2014

       Αισιοδοξία ότι η ύφεση στην οικονομία θα περιορισθεί το α΄ τρίμηνο εφέτος πλησίον του -1%, εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ (τριμηνιαίοι εθνικοί λογαριασμοί) για το α΄ τρίμηνο θα ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ την προσεχή Πέμπτη. Εάν οι προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών επαληθευθούν, τότε, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, θεωρείται βάσιμη η εκτίμηση για ανάπτυξη άνω του 0,6%- και πιθανόν κοντά στο 1%- για το σύνολο του 2014.

 

Ø ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΒΕΑ: ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΒΕΑ, 28.5.2014, ΩΡΑ 10.00 π.μ.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στα πλαίσια των  προσπαθειών που καταβάλλει για ενημέρωση των επιχειρήσεων, διοργανώνει Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών σε ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις». Στόχος του σεμιναρίου είναι να τονίσει στα στελέχη των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό τη σημασία της ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών και στη διαπροσωπική επικοινωνία, να καταστήσει τους συμμετέχοντες ικανούς να σχεδιάσουν και να προσφέρουν ποιοτική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση στους πελάτες τους.Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ε.Β.Ε.Α., Αίθουσα Ερμής (6ος όροφος) τηνΤετάρτη 28 Μαΐου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. Πληροφορίες στα τηλ.: 210-33.82.356, 210 36.26.236 τμ. Προγραμμάτων και Κατάρτισης

 

Ø HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ Α.Ε.

Ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλλουν οι Ανώνυμες Εταιρείες τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσεως, έκθεση ελεγκτών κλπ), καθώς επίσης και τις αποφάσεις των Ετήσιων Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων (έγκριση οικονομικών καταστάσεων, εκλογή ΔΣ κλπ), για την αποφυγή ταλαιπωρίας και για τη συντομότερη διεκπεραίωσή τους από την Υπηρεσία του ΓΕΜΗ. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://services.businessportal.grΕπισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν την ηλεκτρονική υποβολή των παραπάνω πράξεων, θα πρέπει να αποστείλουν στο πρωτόκολλο ΓΕΜΗ του ΕΒΕΑ μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα την βεβαίωση πληρωμής και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που ανέβασαν ηλεκτρονικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσες εταιρείες έχουν ΑΡ. ΓΕΜΗ (προσωρινός) που λήγει σε 99000, να επικοινωνήσουν με το τμήμα απογραφών στο 210 3382115.