ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 16 Σεπτεμβρίου 2010

 

  • ΜΙΧΑΛΟΣ: ΘΕΤΙΚΗ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΝΕΛΕΓΚΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κων. Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων παρελθόντων ετών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση : «Τίποτε δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Η νέα περαίωση που σκοπεύει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία. Θα μπορούσε δηλαδή να κριθεί θετικά αν πραγματικά είναι η τελευταία περαίωση και όλοι οι φορολογούμενοι που θα ενταχθούν στο μέτρο θα θεωρούνται «καθαροί» για την εφορία. Και επίσης, τα ποσά που θα ζητηθεί να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις, είναι μέσα στα πλαίσια των σημερινών περιορισμένων λόγω της κρίσης δυνατοτήτων τους.

  • ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ FAST TRACK

«Το νέο επενδυτικό πλαίσιο που εισάγει η κυβέρνηση με την παρουσίαση του Νόμου "fast track" αποτελεί ένα επενδυτικό εργαλείο που θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τις διαδικασίες των υποψηφίων επενδυτών, ενώ ταυτόχρονα θα επιφέρει διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Το νέο αυτό πλαίσιο περιορίζει το σύνολο των επιχειρηματικών κινδύνων άμεσα συνδεδεμένων με τις στρεβλώσεις της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Μέλημά μας, μεταξύ άλλων, είναι οι επενδύσεις που στόχο έχουν να θωρακίσουν στρατηγικά τη χώρα, αναβαθμίζοντάς την γεωπολιτικά προκειμένου να μην έρθουμε ποτέ ξανά στο σημείο μηδέν που βρεθήκαμε πριν από λίγους μήνες». Την επισήμανση αυτή έκανε ο υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης, κατά τη χθεσινή ομιλία του ενώπιον του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ.

  • ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ FAST TRACK 2 ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

«Η διαδικασία fast track έχει σχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνει μόνο μεγάλης κλίμακας επενδύσεις. Είναι ωστόσο σημαντικό αυτή η αναπτυξιακή πρωτοβουλία του κ. Παμπούκη να συνεχιστεί με μια αντίστοιχη πρόβλεψη και για μικρότερες επενδύσεις, δηλαδή ένα "fast track 2". Γιατί μέσα από αυτές θα μπορέσουν να στηριχθούν οι τοπικές οικονομίες και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ειδικά στην περιφέρεια». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ στο χθεσινό Δ.Σ.

  • Ø ΣΕ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στην άρση του πλαφόν στα καύσιμα συμφώνησαν κυβέρνηση και πρατηριούχοι μετά το πέρας της μαραθώνιας συνάντησης με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ρόβλια. Η πρώτη ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο της Ομποσπονδίας Βενζινοπωλών Μ. Κιούση, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση. Ήδη κατά την προσέλευσή του στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΟΒΕ  είχε τονίσει ότι δεν υφίσταται πλέον λόγος για την ύπαρξη πλαφόν. Στις δηλώσεις του ο κ. Ρόβλιας δήλωσε ότι η αγορά έχει ομαλοποιηθεί πλέον, κατά συνέπεια δεν υφίσταται λόγος ύπαρξης πλαφόν.

Πηγή: ΕΒΕΑ