ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 17 Ιουνίου 2011

 

  • Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ερωτηθείς χθες από δημοσιογράφους για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε: «Ταφόπλακα στις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού αποτελούν οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το επικίνδυνο τέχνασμα που επιχείρησε ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του, αλλά και τα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος, για να διασφαλίσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν τις καρέκλες τις εξουσίας, μόνο οργή προκαλούν στον επιχειρηματικό κόσμο, στους εργαζόμενους και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η ελπίδα ότι επιτέλους σε αυτή τη χώρα μπορεί να υπερισχύσει η σύνεση, η σοβαρότητα και η εθνική ομοψυχία θυσιάστηκε στο βωμό της σκοπιμότητας και των μικροπολιτικών συμφερόντων και της δίψας για εξουσία. Ζούμε ένα νέο «πολιτικό δράμα». Η χώρα δεν πρόκειται να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει με ανασχηματισμούς. Δεν χρειάζεται μόνο αλλαγή προσώπων, αλλά ουσιαστική αλλαγή πολιτικής».

  • ΑΝΕΡΓΙΑ: ΣΤΟ 15,9% ΤΟ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ

Στο 15,9% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος, από 11,7% το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και 14,2% το δ΄ τρίμηνο 2010. Οι άνεργοι, σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), έφτασαν πλέον στα 792.601 άτομα, αριθμός που αυξήθηκε κατά 35,1% μέσα σε έναν χρόνο και κατά 11,3% μέσα σε ένα τρίμηνο. Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 22,8% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν εργασία από 12 μήνες και άνω), αποτελούν αντίστοιχα το 46,6%. Η ανεργία «πλήττει» κυρίως τους νέους σε ηλικία.

  • ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής και οδεύει προς την Ολομέλεια.

  • ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Έως τις 30 Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: ΕΒΕΑ