ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 18 Ιουλίου 2014

 

Ø ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ “Θ.Ε.Α.” ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΕ ΠΕΝΗΝΤΑ (50) STARTUPS ΤΟ Ε.Β.Ε.Α.

Με την παρουσία του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, και του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ξεκίνησε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου, η λειτουργία της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Ε.Β.Ε.Α. σε κτίριο επί της οδού Κεφαλληνίας 45. Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος ανέφερε: «Με τα εγκαίνια αυτού του χώρου ξεκινά ουσιαστικά η λειτουργία ενός «φυτωρίου» καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας. Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν».Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο τρόπος για να βγούμε από την κρίση είναι να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε συμπεριφορές και νοοτροπία. Να στοχεύουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο και κουλτούρα ανάπτυξης, με καινοτομία, νέες ιδέες και προϊόντα».

ØΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ

Ύποπτοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα θεωρούνται στο εξής από την εφορία και όσοι χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 10.000 ευρώ και ταυτόχρονα έχουν διαπράξει παραβάσεις φοροδιαφυγής συνολικού ύψους άνω των 40.000 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία δίνονται νέες οδηγίες προς τις εφορίες για τον έλεγχο των υποθέσεων φοροδιαφυγής και την αποστολή σχετικών αναφορών στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

ØΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΩΝ, ENTERPRISE GREECE

Από την 1η Οκτωβρίου 2014 θα λειτουργεί πλήρως ο νέος ενιαίος φορέας διευκόλυνσης των επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και των ελληνικών εξαγωγών στο εξωτερικό, το Enterprise Greece. Αυτό γνωστοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής του Enterprise Greece, που ως θέμα συζήτησης είχε να αναπτυχθούν συνέργειες, συνεργασίες και να βρεθούν νέες υπηρεσίες που θα υποστηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και την αγορά στο σύνολο της.

 

ØΝ. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΤΑ «ΜΙΚΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ «ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Συζητάμε με την Ε.Ε. για την επιδότηση επιτοκίου των ήδη εκκρεμών δανείων. Επί της αρχής η Ένωση δεν είναι θετική, αλλά θα δούμε πού θα το πάμε», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δένδιας σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφερόμενος στις λύσεις που αναζητά η κυβέρνηση για τα «κόκκινα δάνεια». «Χρονικά, πρώτα, μας καίνε τα επιχειρηματικά δάνεια, υπό την ευρεία έννοια του όρου καθώς, επιχειρηματικό δάνειο, δεν σημαίνει δάνειο μεγάλης επιχείρησης. Αν θέλετε το δάνειο της μεγάλης επιχείρησης είναι πιο εύκολο να το χειριστείς. Τα μικρά πολλά, τα 100.000 μικρά δάνεια, αυτά είναι πολύ μεγαλύτερος “πονοκέφαλος”, πολύ μεγαλύτερος δείκτης απασχόλησης», είπε ο υπουργός και επανέλαβε ότι μέχρι τις 15 Αυγούστου η κυβέρνηση θα γνωστοποιήσει την πρότασή της. 

 

Ø ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών καταγράφει έρευνα του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) σε συνεργασία με την εταιρεία ALCO. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τρεις στους τέσσερις μισθωτούς έχουν χάσει εισόδημα μέσα στον τελευταίο χρόνο, ένας στους τρεις δηλώνει νέα μείωση εισοδήματος μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και τέσσερις στους δέκα φοβούνται περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους στο επόμενο τρίμηνο.

 

Ø EUROSTAT: ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 1,5% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Αποπληθωρισμό 1,5% εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιούνιο, από -2,1% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,5% τον Ιούνιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 1,6%. Στην Ε.Ε. ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 0,6% τον Μάιο σε 0,7% τον Ιούνιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,7%.

 

ØΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΘΕΑματική εκκίνηση για ΘΕΑματικά αποτέλεσματα, www.theathensincube.gr/

Έχετε μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα αλλά διστάζετε να ξεκινήσετε; Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σας καλεί να κάνετε μαζί του τα πρώτα σας επιχειρηματικά βήματα και να ενταχθείτε στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – ΘΕΑ. Η Θερμοκοιτίδα θα παρέχει, εντελώς δωρεάν, σε 50 νεοφυείς επιχειρηματικές ομάδες τις εξής υπηρεσίες: Φιλοξενία σε σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον με γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενέργειες δικτύωσης, συντονισμό και αξιολόγηση της πορείας των επενδυτικών τους σχεδίων. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και για συμμετοχή στο http://www.theathensincube.gr/ και στα τηλέφωνα 211-1036900-2, 210-3631317, 210-3382253

 

ØΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΣΤΙΣ 21.7.14 ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ Α.Ε. ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ 08:00-20:00

Το Ε.Β.Ε.Α. στις 21/07/2014 θα λειτουργήσει με ωράριο συναλλαγής από 08:00 έως 20:00 ΜΟΝΟ για την παραλαβή αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων Α.Ε. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα. Η κατάθεση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των Α.Ε. μπορεί να γίνει είτε με ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών (στο www.businessportal.gr) είτε με φυσική παρουσία στο ΕΒΕΑ.  ΠΡΟΣΟΧΗ:  Ειδικά για την υποβολή με φυσική παρουσία, ισχύει διαφορετική αίτηση και οδηγίες για κατάθεση (α) έως και Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 και (β) από Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014. Η διαφοροποίηση οφείλεται στην κατάργηση του παραβόλου Δ.Ο.Υ. για το ΦΕΚ.

Οδηγίες και έντυπα:

1..    Για Ηλεκτρονική Υποβολή (ανεξαρτήτως ημερομηνίας):

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας οι Α.Ε. μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ: www.businessportal.gr

α) Αν η υποβολή γίνει έως και Παρασκευή 18/07/2014 :

·         δεν καταβάλλεται το κόστος εγγραφής των 15,00 €  και

·         καταβάλλεται κανονικά το παράβολο από Δ.Ο.Υ. για το ΦΕΚ

ισχύει για τις συνελεύσεις που έγιναν μέχρι και 28/06/2014

β) Αν η υποβολή γίνει Κυριακή 20/07/2014 ή Δευτέρα 21/07/2014:

·         δεν καταβάλλεται το κόστος εγγραφής των 15,00 €  και

·         δεν καταβάλλεται το παράβολο από Δ.Ο.Υ. για το ΦΕΚ

εφόσον οι συνελεύσεις τους έχουν γίνει στις 29 και 30/06/2014

2..    Για κατάθεση με Φυσική Παρουσία:

·         Έως 18 / 07 / 2014

·         Από 21 / 07 / 2014