ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 18 Ιουνίου 2013

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Η Ελλάδα διέθετε για χρόνια ένα από τα πιο ανελαστικά καθεστώτα στην αγορά εργασίας, το οποίο ωστόσο αντί να λειτουργεί στην πράξη υπέρ των εργαζομένων απλώς δημιουργούσε δυσβάσταχτο βάρος για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τροφοδοτούσε την παραβατικότητα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, παρουσία του υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση. Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε πως «είναι σημαντικό να παταχθεί η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, η οποία δεν λειτουργεί μόνο σε βάρος των Ταμείων, αλλά και σε βάρος των συνεπών και υπεύθυνων επιχειρήσεων». Σύμφωνα με τον κ. Μϊχαλο, «χρειάζεται αποφασιστική μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας. Ο στόχος για μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε ορίζοντα τετραετίας αποτελεί θετική κίνηση».

ΞΕΚΙΝΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

       Από την Πέμπτη 20 Ιουνίου τίθεται σε ισχύ η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάνω από 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους έως και σε 100 δόσεις. Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να υποβληθεί στις κατά τόπους εφορίες και τελωνεία μέχρι τις 18 Ιουλίου. Από την ημερομηνία αυτή και μετά οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet.

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

H Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της ΚΕΕ ανακοινώνει ότι, θέτει στη διάθεση των εταιρειών μια νέα Υπηρεσία για «Ηλεκτρονικής Υποβολής Δικαιολογητικών», τα οποία κατά περίπτωση απαιτούνται για την καταχώριση μεταβολών και στοιχείων των εταιρειών στο ΓΕΜΗ. Τεχνικές Πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλ. 210-3392440 της Κεντρικής Υπηρεσίας ΓΕΜΗ. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία διαθέσιμη στα οικεία Επιμελητήρια. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://www.businessportal.gr/. Άμεσα διαθέσιμες είναι οι αιτήσεις  για υποβολή δικαιολογητικών α) οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμών κλπ) και β) αλλαγής διευθύνσεως γραφείων.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΒΕΑ

Το Εμπορικό και  Βιομηχανικό Επιμελητήριο  Αθηνών, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, θα υποδεχτεί  την Τρίτη, 25 Ιουνίου και ώρα 9:30 π.μ. στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος Όροφος) επιχειρηματική Αποστολή από την Κίνα (MOFCOM, Διεθνές Κέντρο Εμπορικών Συναλλαγών Κίνας). Οι ενδιαφερόμενοι για επαφές με τους επιχειρηματίες της εν λόγω Αποστολής, μπορούν να στείλουν συμπληρωμένο το Δελτίο Συμμετοχής έως 19/6/2013 στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, Αθήνα, τηλ: 210 3382242 ,210 3382466 ,email: tretzeka@acci.gr,  fax 210 3382378. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: ΕΒΕΑ