ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 18 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ

       Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ αναδείχθηκε ομόφωνα αντιπρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της 114ης Γενικής Συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Μίχαλος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες για τη χάραξη της οικονομικής στρατηγικής των Ευρωεπιμελητηρίων, της επικοινωνίας και των διεθνών σχέσεων. Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προεδρείου των Ευρωεπιμελητηρίων έλαβαν μέρος πρόεδροι και εκπρόσωποι των 45 ενώσεων – μελών της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας (Eurochambres).

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TUI

       Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν χθες ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Travel Πίτερ Λονγκ. H TUI, ο μεγαλύτερος tour operator διεθνώς, σχεδιάζει να προχωρήσει σε επενδύσεις ξενοδοχείων σε Ρόδο και Κρήτη. Στόχος της είναι να αναδείξει τη χώρα μας ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της. «Η Ελλάδα γνώρισε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη το 2013, η οποία θα συνεχιστεί και το 2014. Εμείς θα αυξήσουμε κατά 10% τον αριθμό των πελατών μας και του χρόνου θα έρθουν στην Ελλάδα με την TUI δύο εκατομμύρια τουρίστες», σημείωσε ο κ. Λονγκ

ΓΣΕΕ: ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΔΥΟ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ

       Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) της ΓΣΕΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με στεγαστικά δάνεια εκτοξεύθηκαν φέτος στο 75%, με πιστωτικές κάρτες αγγίζουν το 15% και με καταναλωτικά δάνεια το 10%. Αυτό συνιστά διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές της κρίσης. Το 2011 οι υπερχρεωμένοι είχαν κατά κύριο λόγο πάρα πολλά καταναλωτικά δάνεια και πάρα πολλές πιστωτικές.