ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 19-20 Φεβρουαρίου 2013

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σε ομιλία του στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, παρουσία του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, κ. Ρακιντζή. Ο κ. Μίχαλος υποστήριξε ότι σε μια περίοδο όπου το κράτος περικόπτει μισθούς και συντάξεις, για να εξοικονομήσει περίπου 6,5 δισ. ευρώ τη διετία 2013 – 2014, ενώ παράλληλα οι φορολογούμενοι πληρώνουν το δυσβάσταχτο «χαράτσι» στα ακίνητα, για να συγκεντρώσει το κράτος έσοδα της τάξης των 2 δισ. ευρώ, ισοδυναμεί με έγκλημα το να αδιαφορούμε μπροστά σε ένα πρόβλημα που στοιχίζει στη χώρα μας 20 δισ. ευρώ το χρόνο. Η μάχη κατά της διαφθοράς πρέπει να δοθεί από όλους. Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης φέρει βεβαίως η Πολιτεία, όμως τίποτα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει εάν δεν αλλάξουν οι αντιλήψεις σε επίπεδο κοινωνίας, υπογράμμισε.

ΥΠΕΚΑ: ΠΡΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Με την εφαρμογή ενός ειδικού τύπου συμβάσεων, οι οποίες εφαρμόζονται στο σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών, αναμένεται να μειωθεί το κόστος ρεύματος στη βιομηχανία υψηλής τάσης κατά 60 εκατ. ευρώ ετησίως. Οι διακοπτόμενες συμβάσεις που προωθούνται από τη ΔΕΗ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνουν τη δυνατότητα στον Διαχειριστή του Συστήματος να ζητάει από την ενεργοβόρο βιομηχανία διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ώρες που το σύστημα έχει ανάγκη από αυξημένα φορτία έναντι εκπτώσεων και, αντιστοίχως, επιβαρύνσεων στην περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στην συγκεκριμένη υποχρέωση. Το «πακέτο» μέτρων για την ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία προβλέπει επίσης μείωση της τιμής του φυσικού αερίου σε επίπεδα πάνω από το 12%, η οποία θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Φεβρουαρίου, και σημαντικές εκπτώσεις σε βιομηχανίες μέσης τάσης που καταναλώνουν πάνω από 10 γιγαβατώρες ετησίως.

ΟΑΕΔ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800.000 ΟΙ ΕΓΓΕΓΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Στους 829.787 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας αύξηση 4,04%, κατά 32.209 άτομα, σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2012. Την ίδια ώρα, μείωση 4,20%, κατά 9.845 άτομα, σημείωσε σε σχέση με τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ( 224.610 άτομα).

ΕΒΕΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ & ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

Το ΕΒΕΑ, με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στο πλαίσιο του διακρατικού έργου IP-SMEs, στο οποίο και συμμετέχει ως εταίρος, διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Διανοητική Ιδιοκτησία, Εμπορικά Σήματα και Δημιουργία Ανταγωνιστικού Πλεονεκτήματος για τις ΜΜΕ» με στόχο να αναδείξει την σημασία της ανάπτυξης ανταγωνιστικών εμπορικών σημάτων στη δυναμική των επιχειρήσεων, σήμερα, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, 15.00 – 19.00 (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος). Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στο Τμήμα Ανάπτυξης και Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΒΕΑ, τηλ.: 210 3382201, mail: salapatas@acci.gr.

Πηγή: ΕΒΕΑ