ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 20 Μαΐου 2011

 

  • Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΈΞΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Έξι προτεραιότητες έθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, προκειμένου να αντιστραφεί η δυσμενής οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, σε ομιλία του κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των μελών του Ελληνο-Σουιδικού Επιμελητηρίου. Συγκεκριμένα ο κ. Μίχαλος πρότεινε την αναμόρφωση της νοοτροπίας και του τρόπου με τον οποίο λαμβάνουμε αποφάσεις και λειτουργούμε στην επιχειρηματικότητα, την ουσιαστική απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς, την απλούστευση και ο εκσυγχρονισμός του φορολογικού συστήματος, τη συγκρότηση μιας ευέλικτης αγοράς εργασίας, τη δημιουργία ενός φιλικού για την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος με σύγχρονα αναπτυξιακά και επενδυτικά εργαλεία και τη διαμόρφωση ενός συναινετικού κλίματος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, καθώς και μεταξύ της Πολιτείας και των πολιτών.

  • ΣΕΒ: ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

«Εδώ και ένα χρόνο δεν προωθούμε τις αναγκαίες αλλαγές. Αντιθέτως νοθεύουμε και υπονομεύουμε πολιτικά και ηθικά τις προσπάθειες των πολιτών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια στον κόσμο. Εάν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε. Έχουμε μια ύστατη ευκαιρία για να βγούμε από το αδιέξοδο εάν θέλουμε να αποφύγουμε την ευθύνη της πτώχευσης και της διάλυσης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου, 'για τον "Χάρτη της Ανάπτυξης''.

  • ΕΒΕΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών πραγματοποιεί έρευνα για τη γραφειοκρατία του Δημοσίου στις Συναλλαγές των Επιχειρήσεων. Το σχετικό ερωτηματολόγιο θα βρίσκεται αναρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΒΕΑ http://www.acci.gr/ μέχρι τις 31/5/2011.

Πηγή: ΕΒΕΑ