ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 20-22 Ιουλίου 2013

ΥΠ.ΑΝ.: ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

Ειδικό σήμα στα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλίσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ θα απονέμουν οι οργανώσεις των επιχειρήσεων, συμφωνήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τη ΓΣΕΒΕΕ, του εστιάτορες και το ΣΕΤΕ. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΕΤΕ για κλείσιμο εντός 24ώρου των επιχειρήσεων που δεν κόβουν αποδείξεις.

ΤΖΑΚ ΛΙΟΥ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και το οικονομικό επιτελείο. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η αμερικανική πλευρά παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις εδώ και γνωρίζει πως «Η Ελλάδα πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις και τις θυσίες των τελευταίων χρόνων, όπως και τις προκλήσεις που παραμένουν» τόνισε.

ΣΤΕ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

       Συνταγματικό και με τη σφραγίδα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι πλέον το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο επιβλήθηκε το 2011 σε ελεύθερους επαγγελματίες. Με πέντε αποφάσεις τους οι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν τις προσφυγές, τις οποίες είχαν καταθέσει πλήθος Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς και το Σωματείο Ελληνες Φορολογούμενοι και ιδιωτών επιτηδευματιών.

Πηγή: ΕΒΕΑ