ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 20 – 22 Μαρτίου 2010

  • ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Στην τελική ευθεία το Φορολογικό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει, μεταξύ άλλων, την καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης για όλους και ενιαία (για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες) φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 45% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ, ενώ το αφορολόγητο συνδέεται με τις αποδείξεις που θα προσκομίσει ο φορολογούμενος. Ωστόσο, αναμένεται να εγκριθούν νέες τροποποιήσεις την Τρίτη από το Υπουργικό Συμβούλιο πριν από την κατάθεσή του τελικού κειμένου του σχεδίου νόμου στη Βουλή. Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το τριήμερο Μ.Δευτέρα- Μ.Τετάρτη και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Σώματος μετά τις διακοπές του Πάσχα.

  • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Η Ελλάδα απέσπασε το βραβείο της καλύτερης παρουσίασης τουριστικού προορισμού για το 2010 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ 2010. Η χώρα μας ήταν και τιμώμενη χώρα στη έκθεση που είναι από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες για την παγκόσμια τουριστική αγορά.

  • ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Συγκαλείται σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 και ώρα 6 μ.μ., στο Ε.Β.Ε.Α. η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Αθηνών. Κατ΄ αυτήν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Παπαγεωργάκης θα ανακοινώσει τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το παρελθόν έτος τα οποία θα τεθούν προς έγκριση μαζί με τον Οικονομικό Απολογισμό 2009. Επίσης, θα αναφερθεί στην τροποποίηση του Καταστατικού του Συνδέσμου, η οποία έγινε με σκοπό την ένταξη στον Σύνδεσμο και του κλάδου των Διανομέων καθώς και στον προγραμματισμό Ημερίδας με κλαδικά θέματα όπως Συμβάσεις Εμπορικής Αντιπροσωπείας και Διανομής, νέες Νομοθετικές εξελίξεις, Αποζημίωση καταγγελίας των Συμβάσεων κλπ.

Πηγή: ΕΒΕΑ