ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 21 Ιανουαρίου 2011

 

  • Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΧΡΗΖΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Νέου Επενδυτικού Νόμου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος, επεσήμανε ότι σε μια περίοδο που οι ιδιωτικές επενδύσεις παρουσιάζουν σταθερή κάμψη τα τελευταία χρόνια, ενώ η ανάπτυξη αποτελεί τη μόνη βιώσιμη επιλογή, για την αντιμετώπιση των κρίσιμων κοινωνικών μας προβλημάτων, η έλλειψη ενός αναπτυξιακού νόμου αποτελεί, αναμφισβήτητα, βασική αιτία υστερήσεων. Γι' αυτό θεωρούμε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη, η προώθηση από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του σ/ν, με τα νέα επενδυτικά κίνητρα. Ευχή του επιχειρηματικού κόσμου, συνεχίζει ο κ. Μίχαλος, είναι όπως το σχέδιο αυτό γίνει, το ταχύτερο δυνατόν, νόμος του κράτους και όπως ο νόμος αυτός αρχίσει αμέσως να εφαρμόζεται, χωρίς άλλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Τέλος, επισημαίνει ότι, παρόλο που γενικότερα, το περιεχόμενο του ανωτέρω σ/ν βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση, σκόπιμο είναι να επισημανθούν ορισμένα σημεία που χρήζουν βελτιώσεων.

  • ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ: ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 5,6% ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Mείωση κατά 153 εκατ. ευρώ ή 5,6% εμφάνισε το Νοέμβριο του 2010 το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2009 διαμορφούμενο στα 2.572 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η βελτίωση αυτή οφείλεται στην αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών και στον περιορισμό του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.

  • ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΒΕΑ – ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ – ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

Η Εκλογική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), γνωστοποιεί στις επιχειρήσεις μέλη του ΕΒΕΑ, ότι α) Oι Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, θα διεξαχθούν στις 2, 3 και 4 Απριλίου 2011, β) O κατάλογος των μελών που μπορούν να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους (εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις) έχει αναρτηθεί στα γραφεία του ΕΒΕΑ «Ακαδημίας 7- 10671 Αθήνα, Τμήμα ΜΗΤΡΩΟΥ – 1ος όροφος», όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται για να ενημερωθούν σχετικά με το Τμήμα Κατάταξης και τις τυχόν οικονομικές τους υποχρεώσεις, γ) Στο site του ΕΒΕΑ http://www.acci.gr/, στις ανακοινώσεις για τις εκλογές, υπάρχει η σχετική ‘‘ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για υπόδειξη εκπροσώπων άσκησης εκλογικού δικαιώματος'' και μπορείτε να : ‘‘Κατεβάστε, συμπληρώστε και στείλτε στο ΕΒΕΑ τα έντυπα Υπόδειξης Εκπροσώπων, κατά νομική μορφή".

Πηγή: ΕΒΕΑ