ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 21-23 Σεπτεμβρίου 2013

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

«Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην πορεία μετάβασης στο νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή ολοκληρωμένων στρατηγικών, που θα οδηγήσουν κάθε Περιφέρεια της χώρας στην επόμενη μέρα, με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις δυνατότητές της». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ στο χαιρετισμό του στο έκτακτο συνέδριο που πραγματοποίησε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι η επιχειρηματική κοινότητα υπολογίζει σημαντικά σε αυτό το ρόλο των Περιφερειών. Προσβλέπει σε συνένωση δυνάμεων, σε στενή συνεργασία και συντονισμό, όχι μόνο για να αντιμετωπιστούν υφιστάμενα προβλήματα, αλλά και για να δημιουργηθούν από κοινού προϋποθέσεις για υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Ε9

Η ταλαιπωρία και τα τεχνικά προβλήματα στο Taxisnet οδήγησαν τελικά το υπουργείο Οικονομικών στο να δώσει νέα παράταση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στους φορολογούμενους για την υποβολή του Ε9. Παράλληλα, για την αποφόρτιση του συστήματος κλείδωσε την εφαρμογή για τις διορθώσεις στα αγροτεμάχια, για τα οποία άλλωστε η προθεσμία λήγει στις 14 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται πως η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1: Στοιχεία οικοπέδων (εντός σχεδίου ή οικισμού) και κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου 2013.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟ 2014

       Τον δρόμο για τη δημιουργία – λειτουργία σε όλη τη χώρα πρατηρίων φυσικού αερίου που θα τροφοδοτούν όσα οχήματα κινούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο ανοίγει διάταξη νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών στη Βουλή. Με σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ προωθείται στην πράξη η αεριοκίνηση και στην Ελλάδα, καθώς από την επόμενη χρονιά δίπλα στις αντλίες βενζίνης και υγραερίου κίνησης θα μπορούν να λειτουργούν και αντλίες πεπιεσμένου φυσικού αερίου.

Πηγή: ΕΒΕΑ