ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 23 Νοεμβρίου 2010

 

  • Ε.Β.Ε.Α.: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ IST COLLEGE

Μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης υπεγράφη χθες μεταξύ του Ε.Β.Ε.Α., του Κέντρου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης «IST College» και του Πανεπιστημίου του Hertfordshire από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, από τους εκπροσώπους του IST College, κα Δάφνη Φουντουκάκου και κ. Γεώργιο Καστρινάκη, καθώς και τον Prof. Barry Hunt, Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου του Hertfordshire. Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κ. Μίχαλος, μετά την υπογραφή του Μνημονίου δήλωσε ότι «το Ε.Β.Ε.Α. υποστηρίζει την ανάγκη να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος αυστηρός και δίκαιος μηχανισμός αξιολόγησης κρατικών και μη κρατικών πανεπιστημίων. Εξάλλου, η κοινωνία δημιουργεί συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση εκπαίδευσης, που δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθεί μόνο από το δημόσιο πανεπιστήμιο».

  • ΣΤΑ 336,807 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στα 336,807 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στις 30 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες. Στις 30 Ιουνίου το χρέος ανέρχονταν σε 316,954 δισ. ευρώ. Στο τέλος Σεπτεμβρίου τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου έφθαναν στα 11,176 δισ. ευρώ.

  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ 75% ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟ 2010

Tα 1,4 δισ. ευρώ έναντι 0,8 δισ. ευρώ το 2009, παρουσιάζοντας αύξηση 75%, εκτιμάται ότι θα φθάσει η συνολική αξία των ηλεκτρονικών αγορών το 2010, καθώς όλο και περισσότερο οι Έλληνες καταναλωτές στρέφονται στο Διαδίκτυο προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους. Η εκτίμηση αυτή αποτελεί το συμπέρασμα της έρευνας που πραγματοποίησε το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2010 σε 1.106 online Έλληνες καταναλωτές το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες είναι τα είδη πληροφορικής (63%), τα ηλεκτρονικά είδη (50%), τα εισιτήρια ταξιδιών (42%), οι κρατήσεις ξενοδοχείων (32%) και τα βιβλία (32%).

Πηγή: ΕΒΕΑ